Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Oheň v ružinovskej ubytovni si vyžiadal dva životy. Policajti s hasičmi stále zisťujú príčiny požiaru
Zdielať na

Oheň v ružinovskej ubytovni si vyžiadal dva životy. Policajti s hasičmi stále zisťujú príčiny požiaru

BRATISLAVA / Vo štvrtok v poludňajších hodinách vypukol obrovský požiar na ubytovni v Ružinove a nechal bez strechy nad hlavou približne 70 ľudí. Na mieste požiaru sú ešte aj v piatok policajti a hasiči, ktorí zisťujú príčinu požiaru.

Ani deň po tragickom požiari bratislavskej ubytovne práce na zhorenisku neustávali. Na mieste sa nachádzali policajní vyšetrovatelia aj hasiči. Požiar, ktorý pohltil celú ubytovňu sa podarilo vo štvrtok hasičom kompletne zlikvidovať až pred jedenástou hodinou v noci. Dnes ráno sa ale na miesto hasiči museli vrátiť, pretože sa rozhorelo jedno z ohnísk. "Môžeme potvrdiť, že po uhasení požiaru boli na mieste objavené obhorené ľudské telá neznámej totožnosti," informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Požiar ubytovne si vyžiadal aj 8 zranených ľudí. Podľa informácií televízie JOJ je však stále ešte jedna osoba nezvestná. Vyšetrovatelia z expertízneho ústavu na mieste skúmajú príčinu požiaru. Podľa obyvateľov ulice mohlo ísť aj o nehodu pri varení. Približne 70 ľudí kvôli požiaru skončilo bez strechy nad hlavou a musela tak zasiahnuť aj mestská časť Ružinov. "Úlohou mestskej časti pri takýchto krízových situáciách je poskytnúť obyvateľom krízové ubytovanie na prvú noc tým, ktorí prišli o strechu nad hlavou. Väčšina ľudí z tejto ubytovne skončila v nocľahárni," povedal starosta Ružinova Martin Chren.

Keďže objekt zhorenej ubytovne patrí súkromnej firme, o jej osude tak podľa starostu Ružinova rozhodne jej majiteľ. "Tento objekt je súkromný a je teda na majiteľovi, čo s ním bude chcieť robiť, samozrejme tým, že vyhorel úplne do tla budem zrejme musieť byť zlikvidovaný, my to budeme kontrolovať na úseku životného prostredia, aby tam nezostala nelegálna skládka," dodal Martin Chren. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy