Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Jeden z obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej napísal ich rodinám list
Zdielať na

Jeden z obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej napísal ich rodinám list

GREGOROVCE / Rodiny zavraždených Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej dostali podľa informácií televízie JOJ list od jedného z obvinených v prípade ich vraždy. Prosí v nich o odpustenie. O ktorého z obvinených ide, sa rodiny rozhodli nezverejniť.

Mama zavraždenej Martiny Kušnírovej ostala v šoku, keď si v schránke našla list od človeka spoza mreží. Je to jeden z tých, ktorí sú dnes obvinení z dvojnásobnej vraždy.

"Bol to jeden z tých obvinených a že sa nám ospravedlňuje," vraví Zlatica Kušnírová s tým, že bola z toho najprv v šoku. "Samozrejme ruky sa mi triasli, lebo som nevedela, čo tam píše," dodala. 

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu, mladú archeologičku zavraždili v ich dome vo Veľkej Mači. Z obvinených spočiatku spolupracoval iba jeden. K Zoltánovi Andruskovi sa nedávno pridal aj Miroslav Marček. Ten sa podľa zdroja TV JOJ priznal, že strieľal. Oficiálne túto informáciu pre TV JOJ nikto nepotvrdil.  Či listy písal niektorý z nich nevedno. Rodiny obetí sa dohodli, že si to nateraz nechajú pre seba.

V liste ale autor vyjadril ľútosť. "Že ospravedlňuje sa, že keď môže poprosiť o prepáčenie, že keby sa dal vrátiť čas, už by tak nejednal," vraví Zlatica. 

Rodičia Jána Kuciaka sa zatiaľ k tomuto listu bližšie vyjadrovať nechcú. "Zverejnili by sme ho iba v tom prípade, že by súhlasila aj tá osoba," povedal otec zavraždeného novinára Jozef Kuciak. Mama priznáva, že keď prišiel list, bola doma sama. Akurát varila v kuchyni a veľmi dlho váhala či obálku vôbec otvorí. "Keby niekto chcel, tak by sa ospravedlnil verejne," dodal Jozef Kuciak. 

Netaja, že si nevedia vysvetliť, prečo tento list dostali práve teraz. Kladú si otázku, či slová, ktoré sú v ňom napísané, sú naozaj úprimné. "Ja by som to neprijala, nie. To nie je ospravedlnenie, že zabije dvoch ľudí," povedala Jánova matka Jana Kuciaková. 

"Len takto skončil, že ostáva s pozdravom. Tak sme sa dohodli s Kuciakovcami, že nebudeme reagovať. Ťažko povedať či sa chce ospravedlniť, alebo znížiť trest, ťažko povedať," dodal matka Martiny Kušnírovej s tým, že nedokáže niečo také prepáčiť. "Ja môžem navonok povedať, že áno, ale vnútri to nedám."

Listy spoza mreží prišli len pár týždňov predtým, ako by zamilovaná dvojica oslavovala už prvý rok spoločnej cesty životom. Namiesto svadby im rodičia chystali pohreby a v ten májový deň, keď sa mali brať, sa v Gregorovciach, odkiaľ Martina pochádzala, stretli ľudia na spomienkovom koncerte. Ten plánujú organizátori aj tento rok.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy