Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič šoféroval pod vplyvom pervitínu a narazil do piatich áut
Zdielať na

Vodič šoféroval pod vplyvom pervitínu a narazil do piatich áut

ŽILINA / Žilinskí policajti už majú výsledky expertízy aj posudok súdneho znalca k prípadu 25-ročného Martina z Kysuckého Nového Mesta. Ešte v januári v Žiline postupne narazil do piatich áut. Svedkovia hovorili, že mladík pôsobil, akoby bol opitý alebo nadrogovaný.

Podľa polície vodič vyčíňal v rôznych častiach Žiliny. Pri svojej šialenej jazde prešiel aj Štefánikovou ulicou, kde za sebou nechal dve rozbité autá. Pokračoval ďalej na obchvat mesta. Aj tam spôsobil dopravnú nehodu, pričom narazil do auta, v ktorom sa viezol manželský pár. Ani táto havária ho však nezastavila a vzápätí ešte trafil ďalšie dve autá. "Buchol do jedného auta a potom ho odhodilo smerom na mňa a ja so potom vpálila do budovy," opísala situáciu taxikárka Andrea. 

​Zastavili ho až policajti, ktorí ho krátko na to dolapili. Zachytili ho kamery z naháňačky, na ktorých je vidieť, ako sa im márne snažil ujsť. Neváhal pritom ísť v protismere a ohrozovať ďalších ľudí. "Súdny znalec v znaleckom posudku konštatoval koncentráciu metamfetamínu v krvi obvineného vo výške 0,151 mg/ml. Je možné tú koncentráciu považovať za stredne vysokú a orientačne ju pripodobniť k stavu ľahkého stupňa opitosti," komentuje Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

V aute, ktoré šoféroval, policajti našli skladačku, kde bola droga. A podozrenie, že pri arogantnej jazde mal Martin v sebe pervitín, sa potvrdilo. Za vystrájanie v uliciach Žiliny mu hrozia dva roky väzenia.

Mladý muž chcel pod vplyvom alkoholu zrejme spáchať samovraždu. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy