Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Podvodníci okradli ženu o 15-tisíc eur. Vymysleli si tento príbeh
Zdielať na

Podvodníci okradli ženu o 15-tisíc eur. Vymysleli si tento príbeh

ZLATÉ MORAVCE / Ďalšiu dôchodkyňu pripravili podvodníci o úspory. Na 90-ročnú ženu si vymysleli príbeh s vnukom, ktorý súrne potrebuje peniaze. Žena sa snažila byť opatrná, od muža, ktorému mala odovzdať peniaze, si pýtala občiansky preukaz. Napokon prišla o 15-tisíc eur.

Všetko sa začalo telefonátom na pevnú linku. Volajúci sa predstavil, ako vnuk. Devädesiatročná dôchodkyňa sa dozvedela, že súrne potrebuje požičať peniaze. Páchateľ, ktorý sa vydával za vnuka povedal, že po peniaze, pošle vraj kamaráta. O niekoľko desiatok minút k domu prišiel neznámy muž. Dôchodkyňa, ale bola spočiatku rozhodnutá dať peniaze do rúk iba vnukovi.  "Hovorím zbytočne čakáte, keď nepríde Jurko ja vám peniaze nedám, hoci som ich mala v kríku pripravené," povedala okradnutá dôchodkyňa.

Dôchodkyňa vošla do domu a opäť jej zazvonil telefón a podvodník ju presvedčil, aby sa nebála a eurá dala mužovi, ktorý stojí pred domom. Okradnutá žena si od muža, ktorému mala odovzdať peniaze pýtala aj občiansky preukaz, ten sa však vyhovoril. Tvrdil, že má občiansky v aute, dôchodkyňa mu následne 15-tisíc eur odovzdala. To, že sa dôchodkyňa stala obeťou podvodu zistila takmer okamžite, muž zobral peniaze a zutekal. 

"Vyšetrovateľ policajného zboru vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin podvodu," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Podľa slov ženy ju podvodníci okradli o všetky usporené peniaze. 

Dôchodcu okradli priamo na priechode pre chodcov. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy