Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vážna nehoda na východe Slovenska. Na mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Vážna nehoda na východe Slovenska. Na mieste zasahoval vrtuľník

VRANOV NAD TOPĽOU / Zrážka osobného auta s dodávkou si vyžiadala niekoľko zranených. Na miesto dorazili aj leteckí záchranári.

Ako prví boli na mieste nehody privolaní hasiči. V dodávke s ukrajinským evidenčným číslom sa viezlo 8 ľudí. Ďalší muž bol zakliesnený v osobnom aute. K nehode došlo vo Vranove nad Topľou v smere na Nižný Hrabovec. Zrážka auta a dodávky si vyžiadala 9 zranených. Išlo o čelnú zrážku dvoch oproti sebe idúcich áut. 

"Hasiči na mieste poskytli niekoľkým osobám predlekársku prvú pomoc," informovala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová s tým, že pri udalosti zasahujú hasiči z Vranova nad Topľou s dvomi kusmi hasičskej techniky. Na miesto dorazili všetky záchranné zložky aj spolu s leteckými záchranármi. 

Posádku z Ukrajiny odviezli záchranári do okolitých nemocníc vo Vranove nad Topľou, v Michalovciach a v Humennom. Najvážnejšie zranený bol vodič z osobného auta. Toho transportovali leteckí záchranári do košickej nemocnice."Jedna osoba bola transportovaná vrtuľníkom," potvrdil veliteľ zásahu Marek Antuš."58-ročný vodič sa vzhľadom na zdravotný stav nemohol podrobiť dychovej skúške. Bola mu odobraná krv," odpovedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Po zrážke zostalo auto prevrátené na streche. Viac sa dozviete v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy