Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž umýval psa v autoumyvárni. Podľa veterinára môže ísť o týranie
Zdielať na

Muž umýval psa v autoumyvárni. Podľa veterinára môže ísť o týranie

PRIEVIDZA / Neuveriteľný pohľad sa naskytol v piatok popoludní ľuďom, ktorí navštívili ručnú autoumyváreň v Prievidzi. Jeden z vodičov si najskôr umyl auto. Potom z neho vytiahol psa a začal ho spolu s maloletým chlapcom striekať. Psovi kúpeľ nebol vôbec príjemný, práve naopak. Takéto správanie rozčúlilo množstvo ľudí. Všetko nasnímala návštevníčka umyvárne.

Kruté zábery natočila zákazníčka ručnej autoumyvárky v Prievidzi. Neznámy muž s chlapcom tam okrem auta začali umývať aj psa. A to rovno vysokotlakovým čističom. 

​Správanie neznámeho muža a chlapca rozčúlilo množstvo ľudí. Kritizujú ich chovatelia psov, ale aj veterinári. "Vapka nie je vhodný nástroj na umývanie psov. Je to divné prinajmenšom," myslí si veterinár Milan Sarvaš. 

"Takéto správanie je neakceptovateľné," uviedol hovorca mesta Prievidza. "Nepatrí sa chodiť umývať na umyvárke zvieratá. Je to pre každého človeka nedôstojné," povedal majiteľ autoumyvárne Ján Zajac. 

Psa umývali niekoľko minút napriek tomu, že sa evidentne bál. "Keby sme ho videli, tak zasiahneme. Je to určené pre autá a nemôžeme stáť pri každom a sledovať čo robí," dodal Zajac. "Môžme to považovať za formu týrania," vyjadril sa Sarvaš. 

"Ten tlak je silný, striekali mu to aj do tváre, takže mu mohli aj ublížiť," poznamenala chovateľka psov Simona Kubčíková. Okrem stresu mohol tlak psovi spôsobiť zranenia očí, uší a kože. 

Zábery už videli aj prievidzskí mestskí policajti. Tí začali konať. "V tomto prípade by mala toto riešiť štátna polícia, takže ich tým oboznámime," uviedol hovorca mesta Michal Ďureje. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy