Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nezvestný Martin sa stále nenašiel. Pátrali po ňom desiatky ľudí
Zdielať na

Nezvestný Martin sa stále nenašiel. Pátrali po ňom desiatky ľudí

TURIEC / Dvadsaťosemročný Martin Krajčík zo Žiliny je stále nezvestný. Minulý týždeň vo štvrtok odišiel z domu a odvtedy sa rodine neozval. V sobotu po ňom pátrali desiatky ľudí.

Pri pátraní nechýbala ani Maťova sestra Miška, ktorá je skúsená dobrovoľná záchranárka. "Je to strašne rozsiahle, takže, tam kde ma pošlú, tam idem," povedala bez váhania. 

Napriek tomu, že prežíva veľmi ťažké chvíle, zapojila sa do akcie, na ktorú prišli aj jeho kamaráti či známi zo Žiliny. Martina však hľadali aj ďalší dobrovoľníci z rôznych kútov Slovenska.

Po úvodných inštrukciách sa 130 ľudí rozdelilo do skupín, ktoré sa rozliezli do viacerých dedín a ich okolia v oblasti Turca. Skontrolovali značnú časť Veľkej Fatry.

"Zameriavame sa hlavne na okolie cesty, blízkych lesných porastov, nejaké riečne potoky a vodné zdroje," vysvetlil koordinátor pátracej akcie Martin Ďurnek. Oblasť, v ktorej sa ho snažili nájsť, vybrali podľa určitých indícií, ktoré naznačovali, že Martin sa tam v minulých dňoch mohol pohybovať. "Snažíme sa momentálne prepátrať okolie obce Mošovce,  prípadne cesty, kde bol naposledy zachytený signál tohto chlapca," povedal Patrik Sventek zo záchrannej služby. 

Žiaľ, Martina zatiaľ nenašli. A ak sa ani v najbližších dňoch neobjaví a nedá o sebe vedieť, sú pripravení znovu ho hľadať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy