Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Diaľnicu D2 museli uzavrieť. Lietali tam autá
Zdielať na

Diaľnicu D2 museli uzavrieť. Lietali tam autá

BRATISLAVA / Diaľnicu D2 do hlavného mesta ráno uzavreli. Dôvodom bola nehoda, po ktorej skončilo niekoľko áut prevrátených na boku a streche.

Nehoda sa stala krátko po 6:00 hodine ráno. Rumunský šofér na korbe dodávky viezol naložené auto. Za dodávkou mal pripnutý prívesný vozík, na ktorom boli naložené ďalšie dve.

Podľa informácií TV JOJ sa Rumun nedostatočne venoval riadeniu a nevšimol si odparkovaný kamión v odstavnom pruhu. V poslednej chvíli strhol volant, ale s naloženým prívesným vozíkom zachytil bok kamióna. Dodávku už nedokázal udržať na ceste a s ťažkým nákladom ju prevrátilo na bok.

Autá začali lietať krížom krážom po diaľnici. Dve z nich skončili na streche a ďalšie aj s v prívesom na boku. "Alkohol u vodičov sa nezistil. Pri nehoda nikto nezranil," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Autá zostali po nehode totálne zdemolované. Polícia odkláňala premávku v smere z Českej republiky cez Kúty. V kolónach si šoféri postáli až dve hodiny.  Policajti krátko pred 8:30 sprejazdnili ľavý jazdný pruh.

"Prišli sme na miesto a museli sme autá dať späť na kolesá a rýchlo ich naložiť na odťahovku, aby sme čo najskôr sprejazdnili diaľnicu," dodal Vlado Podmanický z SOS Team Slovakia. 

K vážnej nehode došlo ráno aj v Bratislave. Autobus MHD sa zrazil s trolejbusom, zranilo sa až 13 cestujúcich: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy