Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V prípade poškodených bankomatov vyšetrovateľ obvinil štyroch Rumunov
Zdielať na

V prípade poškodených bankomatov vyšetrovateľ obvinil štyroch Rumunov

BRATISLAVA/CHORVÁTSKY GROB / Vyšetrovateľ v prípade poškodenia dvoch bankomatov v obchodnom centre v Chorvátskom Grobe, ku ktorému došlo v utorok, už obvinil štyri osoby. Ide o Rumunov, ktorých policajti zadržali na Štefánikovej ulici v Bratislave. Sudca bude v najbližších hodinách rozhodovať o ich vzatí do väzby.

Policajný vyšetrovateľ vzniesol voči štyrom Rumunom obvinenie zo zločinu krádeže v štádiu pokusu, v súbehu so zločinom poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva. "V súčasnosti nachádzajú v cele policajného zaistenia do času, kedy sudca rozhodne o ich vzatí do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvineným v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," informovala polícia. 

​ Podľa informácií TV JOJ mali deň pred výbuchom bankomaty naplniť. V čase krádeže v nich malo byť až 150 tisíc eur. V stredu si po jeden zo zdemolovaných bankomatov prišli pracovníci banky. Tí ho naložili do dodávky. Miesto po výbuchu bolo zapečatené. Po explózií a tlakovej vlne zostali poškodené predajne, výklady aj samotný vestibul. Celková škoda ešte vyčíslená nebola. 

K poškodeniu bankomatov prišlo v utorok krátko po jednej hodine v noci. Na miesto okamžite dorazili policajti. Aj napriek tomu, že polícia zabezpečovala miesto činu ešte počas noci, podľa informácií TV JOJ sa mali v utorok popoludní nachádzať v obchodnom centre i psovodi na zabezpečenie ďalších potrebných dôkazov. 

Podľa informácií TV JOJ výbuch spôsobila detonačná nálož. Úlomky z detonáže siahali až na niekoľko desiatok metrov. Niekoľko obchodov preto muselo zostať zavretých. Výbuch spôsobil doslova spúšť. 

Pozrite si reportáž o kurióznom vlámaní. Všetko len pre 50 eur: 

Najčítanejšie správy