Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Únos v Prahe za bieleho dňa: Sofiu(5) vytrhli jej starej mame na ulici z rúk
Zdielať na

Únos v Prahe za bieleho dňa: Sofiu(5) vytrhli jej starej mame na ulici z rúk

Archívna reportáž

PRAHA / V mestskej časti Praha 10 došlo k únosu za bieleho dňa. Starej mame počas prechádzky neznámi muži vytrhli z rúk len 5-ročné dievča. Podľa polície ju teraz pravdepodobne vezú do Nemecka. Policajti už začali pátrať aj po jej matke.

Policajti dostali oznámenie o únose 5-ročnej Sofie okolo 13.00 hodiny. Uniesť ju mali dvaja neznámi muži, ktorí ju starej mame vytrhli na ulici priamo z rúk. K únosu došlo na ulici Vlasty Průchové v Prahe 10 Uhříněvsi. Podľa doterajších zistení polície by dievča mohli únoscovia odviezť pravdepodobne do Nemecka, o prípade informoval blesk.cz. "Únoscovia dievča naložili do pristaveného auta značky Volvo XC 90, striebornej farby, registračnej značky  8S2 0469," uviedol policajný hovorca Tomáš Hulan.

"Sofia meria 120-130 centimetrov, je štíhlej postavy, má guľatú tvár a zeleno-šedé oči. Jej vlasy sú blond farby, v dobe únosu mala mať vlasy učesané na dva copy. Mala na sebe ružovú látkovú bundu s podšívkou bieleho barana a modré rifle s čiernymi kvietkami, ružovú čiapku so striebornými prúžkami a ružové topánky," uvádza opis dievčaťa polícia. 

Policajti zároveň pátrajú taktiež po matke dievčaťa, Zdenke Amálii. "Tá má so svojou dcérou zakázaný styk od doby, kedy bolo dievča zverené do starostlivosti babky," poznamenal policajný hovorca. Na matku je vydaný súhlas so zadržaním. Policajti teraz prosia o pomoc verejnosť - zháňajú informácie o pohybe 5- ročnej Sofie, jej matky a spomínaného auta, s ktorým mali dievča uniesť. 

Pozrite si reportáž o unesenej zdravotnej sestre. Viac o prípade vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy