Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Druhá smrteľná nehoda v priebehu týždňa. Vodič muža na ceste absolútne nevidel
Zdielať na

Druhá smrteľná nehoda v priebehu týždňa. Vodič muža na ceste absolútne nevidel

RIMAVSKÁ SOBOTA / Druhá smrteľná nehoda v okrese Rimavská sobota v priebehu jedného týždňa. Minulú sobotu zomrel 22-ročný Michal, v sobotu večer následkom vážnych zranení podľahol 45-ročný Kamil. Za obcou Rimavská Baňa ho zrazilo auto.

Chodec sa pešo vracal domov z Rimavskej Bane do vedľajšej obce, čo je asi 3 kilometre. Kráčal ale po zlej strane, na sebe nemal ani reflexné prvky. "Ja som ho vôbec nevidel, absolútne. Po tejto strane išiel a nemal reflexné prvky žiadne," uviedol vodič auta. V aute s 33-ročným vodičom sedel aj spolujazdec. Chodca vraj nevidel ani on. Ku zrážke došlo vo chvíli, keď oproti nim prichádzalo ďalšie auto s anglickým ŠPZ. "Ako to auto išlo oproti, diaľkovými mi zasvietilo do očí a ja som nevidel vôbec nič. Ako som sa obišiel s tým autom, tak náraz. Ja som nestihol ani na brzdu skočiť," opísal udalosti vodič. Zabrzdil až vtedy, keď mu na kapotu auta vyletel človek.

Chodcovi bežali na pomoc posádky obidvoch vozidiel, 45-ročnému Kamilovi už ale pomôcť nevedeli. Vážnym zraneniam na mieste podľahol. "Muž pri zrážke utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom. Privolaný lekár musel skonštatovať smrť," informovala Katarína Načiniaková, hovorkyňa Falck. "V súvislosti s tragickou nehodou sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. DN je v štádiu objasňovania," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

U vodiča bola dychová skúška negatívna. To, či bol pod vplyvom alkoholu chodec, bude zrejmé až z výsledkov pitvy.

V sobotu došlo k tragickej nehode, pri ktorej zomrela mladá vodička. V aute boli okrem nej aj dve deti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy