Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Údajne zachytáva zlodeja, ktorý prepadol banku v Bratislave
Zdielať na

VIDEO: Údajne zachytáva zlodeja, ktorý prepadol banku v Bratislave

BRATISLAVA / Redakcia TV JOJ obdržala nepodpísaný oznam, podľa ktorého jeho autor na vlastné oči videl, ako po prepade banky na Saratovskej v Bratislave unikal muž pred políciou na motorke.

Zábery sú z autokamery jedného z vodičov, ktorý sa v tej chvíli nachádzal na ulici Janka Alexyho v Bratislave. Muž započul policajné sirény, a tak na križovatke spomalil. "Ja som sa vracal z práce, čiže prvotne som si všimol, že auto ide krížom cez tú lúku, a tým, že prešiel tou lúkou, tak potom hneď sa napojil na diaľničný obchvat. Až potom som si všimol, že vlastne on pred tými policajtmi odbočil doľava, len oni si asi neuvedomili, že je to lupič," hovorí svedok. 

Polícia nevylučuje, že vo videu ide o páchateľa bankovej lúpeže, ktorý sa mal v tamojšej pobočke vyhrážať zabitím krátkou guľovou zbraňou. Podľa jej tvrdení ale lupiča neprenasledovala len jedna hliadka. "Bezodkladne po prijatí oznámenia o lúpežnom prepadnutí banky vo vami uvedenom prípade boli na miesto vyslané viaceré hliadky PZ, či už hliadky z obvodných oddelení, poprípade hliadky PMJ," komentuje hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff.

​Počas prepadu sa v banke nachádzali klienti, ale aj zamestnanci pobočky. Nikto vtedy, našťastie, nebol zranený. Lupič si však odniesol 10 000 € a následne ušiel na motorke. Aj napriek tomu, že polícia páchateľa nedolapila, lupič počas jazdy ulúpenú hotovosť stratil. Pri naháňačke došlo k explózii farbiva medzi bankovkami, čím sa znehodnotili. Nie je vylúčené, že zafarbený bol aj samotný páchateľ. Polícia po jeho totožnosti stále pátra. "V rámci vyšetrovania pracujeme s viacerými verziami. Bližšie informácie, či už čiastkové alebo akékoľvek podrobnosti týkajúce sa tohto vyšetrovania, v súčasnej dobe poskytovať nebudeme," dodáva Szeiff. 

Lupič prepadol čerpaciu stanicu v Bratislave. Vzal si peniaze a cigarety: 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy