Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Poštárka si nelegálne privyrábala. Okrádala zákazníkov
Zdielať na

Poštárka si nelegálne privyrábala. Okrádala zákazníkov

MEDZILABORCE / Štyridsaťpäťročnú poštárku policajti obvinili zo sprenevery peňazí. Zákazníci podali v súvislosti s jej prácou desiatky sťažností a reklamácií. Zamestnankyňa pošty mala nezákonne manipulovať s poštovými poukazmi.

Žena pracovala na pobočke pošty v Medzilaborciach. "To išlo o peniaze, ktoré ľudia platili za byty, nájom. Ten človek si myslel, že má uhradený nájom, ale tie peniaze neprišli tam, kam mali prísť," vraví miestna obyvateľka. 

O tom, že si prisvojovala cudzie peniaze miestni obyvatelia vedeli. Neoprávnenú manipuláciu potvrdilo aj vedenie spoločnosti. "Slovenská pošta zaznamenala prípad nedovolenej manipulácie zamestnankyňou na pobočke v Medzilaborciach. So zamestnankyňou bol ukončený pracovný pomer a bolo podané trestné oznámenie," uviedla hovorkyňa pošty Eva Rovenská. 

Podľa informácií TV JOJ oklamaní ľudia zistili, že niečo nie je v poriadku, až keď začali dostávať upomienky. "A teraz oni žili v tom, že vlastne zaplatili. A keď idem na poštu a uhradím ten šek, tak som spokojná, že všetko je v poriadku," dodala miestna obyvateľka. 

Podľa slov zákazníkov išlo o desiatky podnetov a sťažností v súvislosti s právou tejto zamestnankyne. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin sprenevery.

"Humenský vyšetrovateľ na základe dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 45-ročnej žene," uviedla hovorkyňa policajného zboru Jana Ligdayová. Ak jej vinu preukážu, hrozí jej až 5-ročné väzenie.

Čo ženu k takémuto konaniu viedlo jasné nie je. "Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je možné k prípadu zverejniť bližšie informácie," dodala Ligdayová. Televízii JOJ sa s ňou skontaktovať zatiaľ nepodarilo. 

Pozrite si archívnu reportáž tancujúcom poštárovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy