Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na obľúbenej tržnici Slovákov úradujú vreckári. Za niekoľko dní ukradli tisícky eur
Zdielať na

Na obľúbenej tržnici Slovákov úradujú vreckári. Za niekoľko dní ukradli tisícky eur

JABLONKA/BRATISLAVA / Mnohí Slováci navštevujú populárne zahraničné trhy, napríklad v Poľsku. Tam však na nich okrem nákupov čakajú aj vreckári, ktorí len za posledný týždeň ukradli spolu viac ako 2,5 tisíc eur.

Slováci, ktorí sa vyberú za nákupmi do poľskej Jablonky by mali byť ostražití, na miestnej tržnici začali úradovať vreckári. Len za uplynulý týždeň policajti zaznamenali niekoľko nových prípadov okradnutých osôb. Škody siahali až do hodnoty tisíc eur. "Za posledné obdobie sme zaznamenali nárast krádeží dokladov a peňazí aj od občanov Slovenskej republiky. Zvyčajne sa však zlodeja nepodarí prichytiť, lebo to nakupujúci zistí až príliš neskoro," vyjadrila sa hovorkyňa polície Dorota Garbacz. 

"Generálny konzulát eviduje takéto krádeže a vyzýva slovenských občanov, ktorí chodia do Poľska na nákupy, aby boli ostražití," informoval Tomáš Kašaj, generálny konzul Slovenska v Krakove. 

Vreckári využívajú práve nepozornosť mnohých nakupujúcich, niektorí návštevníci sa totiž pohybujú po tržnici neopatrne. Slováci, ktorí navštevujú tržnicu majú svoje vlastné recepty na to, ako sa proti zlodejom brániť. "Mám takú taštičku, tú si nosím, dávame si pozor." "Dávam si pozor, tu mám peňaženku, zatiaľ sa mi ešte nestalo," poznamenali Slováci, na poľskom trhu. 

Policajti ale upozorňujú aj na to, že zlodeji môžu prísť nakupovať spolu s vami. "Slováci prichádzajú na trhy v autobusoch, kde je veľa osôb. Pri vystupovaní dochádza k tlačenici v autobuse a je veľmi jednoduché práve v tej chvíli niekoho okradnúť," dodala policajná hovorkyňa Dorota Garbacz. 

Pozrite si prípad krádeže, ktorá sa stala priamo pred odletom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy