Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tri mesiace si vyžiadali tri vyhasnuté životy. Vinníkov polícia pozná, obviniť ich ale nemôže
Zdielať na

Tri mesiace si vyžiadali tri vyhasnuté životy. Vinníkov polícia pozná, obviniť ich ale nemôže

OHRADZANY/BRESTOV NAD LABORCOM / Za tri mesiaci tri zbytočne vyhasnuté mladé životy. Všetci traja muži zomreli pri dopravných nehodách. Humenskí policajti rozsiahlym vyšetrovaním zistili, kto je vinníkom, no napriek tomu neobvinili nikoho.

Pri obci Ohradzany sa v novembri minulého roka stala nehoda. Auto, v ktorom sa viezli dvaja muži vo veku 23 a 24 rokov z neznámych príčin narazilo do vozidla idúceho pred nimi v tom istom pruhu. Viezli sa v ňom dve ženy, pričom jednu pri kolízii z auta vymrštilo. Obe skončili v stabilizovanom stave v nemocnici. Mladíci také šťastie nemali. "V motorovom vozidle Passat sa nachádzali dve osoby, ktoré mali zranenia nezlučiteľné so životom," povedal veliteľ zásahu hasičov v Humennom Marcel Ciklaminy. 

Policajti v prípade viedli trestné stíhanie a pribrali aj znalca. Po mesiacoch vyšetrovania obvinenie nepadlo, no vinník je známy. "Trestné stíhanie bolo zastavené z dôvodu, že je neprípustné, keďže vinník nehody zomrel," povedal riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom Marek Lukacko. 

O tri mesiace neskôr vyhasol ďalší mladý život v okrese Medzilaborce. Auto zrazilo chodca. Ku kolízii došlo medzi obcami Radvaň nad Laborcom a Brestov. Podľa polície 28-ročný chodec z neďalekej obce stál v bielej stredovej čiare.

Záchranári o jeho život bojovali zo všetkých síl. Oživovanie na mieste bolo úspešné, mu muž po asi piatich hodinách v nemocnici zomrel. Pri dokumentovaní nehody policajti našli aj fľašu lacného vína.

Kým u 28-ročného vodiča z michalovského okresu dopadla dychová skúška negatívne, chodcovi na zistenie alkoholu odobrali krv a výsledok bol pozitívny. Z vyšetrovania vyplýva, že vodič z michalovského okresu za kolíziu nemohol a zrážke zabrániť nedokázal. "Trestné stíhanie bolo zastavené, pretože tento skutok nie je trestným činom a nebol dôvod na postúpenie veci," povedal Lukacko.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy