Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Streľba pri frekventovanej ceste. Na svedomí ju majú zrejme pytliaci
Zdielať na

Streľba pri frekventovanej ceste. Na svedomí ju majú zrejme pytliaci

HUMENNÉ/BREKOV / Strieľali v blízkosti frekventovanej hlavnej cesty - nasvedčuje tomu nález zastrelenej srny, ktorú si všimol jeden z vodičov. Podľa neho to majú na svedomí pytliaci. Prípad už rieši polícia.

"Neviem z akej diaľky strieľal, ale tak je tu hlavná cesta, po ktorej pravidelne chodia autá, tak je to dosť risk voči tým vodičom," myslí si okoloidúci vodič Matúš, ktorý si všimol zastrelené zviera pri hlavnej ceste medzi Humenným a Brekovom. Je presvedčený o tom, že v tom majú prsty pytliaci. 

​Vodič tento nález okamžite nahlásil. "Považoval som za správne takýto čin pytliactva nahlásiť tak dúfam, že sa to bude ďalej riešiť," dodal Matúš.

Polícia všetko zadokumentovala a v prípade začala trestné stíhanie pre prečin pytliactva. "Doposiaľ neznámy páchateľ bez povolenia nezisteným druhom zbrane a z nezisteného dôvodu usmrtil odstrelom jeden kus srny vo veku približne 3 roky mimo času jej lovu. Ulovenú zver ponechal na mieste, čo je v rozpore s ustanoveniami zákona o poľovníctve," informovala polícia. 

Podľa poľovníkov sa v týchto mesiacoch srny nelovia, doba ich lovu je od začiatku septembra do konca decembra. Aj preto je zjavné, že toto bola práca pytliaka.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy