Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mladému motorkárovi nepomohol ani privolaný vrtuľník. Po zrážke s autom zahynul
Zdielať na

Mladému motorkárovi nepomohol ani privolaný vrtuľník. Po zrážke s autom zahynul

OZDÍN / Záchranársky vrtuľník v sobotu letel do okresu Poltár. Vážne sa tam zranil 23-ročný motocyklista. Tomáš sa zrazil s autom, ktoré šoférovala žena vo vysokom štádiu tehotenstva. Mladý muž zraneniam na mieste podľahol.

Tomáš podľa kamarátov nebol skúseným motocyklistom. Jazdiť začal iba na jeseň minulého roka. Dnes sa spolu vybrali na málineckú priehradu. Oni išli za ním na aute, Tomáš sedel na motorke sám. Na rovnej ceste začal obiehať osobné auto, ktoré ale práve v tej chvíli začalo odbáčať doľava. "On iba obiehal, išiel v ľavom pruhu, a auto mu vošlo do pruhu. On si to všimol, začal brzdiť, spadol," opísal udalosti kamarát nebohého Tomáša. 

​Tomáš narazil do zadných dverí starej škodovky. Za volantom auta sedela tehotná Mária. "Udrela sa do tváre. A nevieme ako ďalej tuto sa udrela, lebo išla na sono do Lučenca. Vo ôsmom mesiaci je, zato sme sa báli," povedal Ladislav, otec tehotnej vodičky. Žena sa našťastie vážne nezranila, záchranári ju ale previezli na pozorovanie do nemocnice.

Pri zrážke sa vážne zranil mladý motorkár. Priamo na miesto preto prileteli leteckí záchranári. Do Banskej Bystrice ale leteli bez pacienta. Podľa kamarátov bol hneď po páde pri vedomí, no postupne začal odchádzať. Bolo nutné ho oživovať. "Po príchode na miesto mu poskytli predlekársku prvú pomoc. Po príchode záchrannej služby pokračovali hasiči v súčinnosti so záchranármi v resuscitácii," informoval Erik Piater, hovorca HaZZ Banská Bystrica. Aj napriek viac ako hodinovej snahe záchranárov a hasičov, Tomáš zraneniam podľahol. "Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania, na mieste bol prítomný aj znalec z odboru dopravy," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. "Smutný koniec mala aj dnešná DN, preto by sme chceli opäť zdôrazniť, aby motocyklisti nepreceňovali svoje schopnosti, aby zbytočne neriskovali. Ide o veľmi zraniteľnú skupinu účastníkov v cestnej premávke a ich zrážka s MV má mnohokrát tragické následky," dodala.

Plne naložený kamión prešiel do protismeru. Na moste sa mu vodič nemal ako vyhnúť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy