Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kamiónu sa na moste nemali šancu vyhnúť. Výlet skončil čelnou zrážkou
Zdielať na

Kamiónu sa na moste nemali šancu vyhnúť. Výlet skončil čelnou zrážkou

ZVOLEN / Cestovali na víkend do Banskej Štiavnice, no skončili v nemocnici. Pre štvorčlennú posádku sa výlet skončil predčasne. Všetko zmarila čelná zrážka pri Zvolene. Autu skrížil cestu kamión. Traja ľudia utrpeli vážne zranenia.

Cestovali z východu, štvorčlenná posádka, dvaja muži a dve ženy to mali namierené do Banskej Štiavnice, ich víkendové plány ale zmaril turecký kamión. Plne naložený niekoľkými tonami železa im na výjazde zo Zvolena vošiel do jazdnej dráhy. "Vodičovi (55) osobného auta pred výjazdom na rýchlostnú cestu cez dvojitú plnú čiaru náhle a bezdôvodne vošiel do jazdnej dráhy vodič kamiónu následkom čoho došlo k čelnej zrážke," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

​Na moste už nebola možnosť zrážke sa vyhnúť, štvorčlenná posádka auta mala obrovskú smolu. Náraz vozidlo zdemoloval na nepoznanie, pomáhať von im museli hasiči. Dvere na strane spolujazdca museli vytrhnúť. "Osem príslušníkov HaZZ zo Zvolena s 3 kusmi hasičskej techniky pomocou hydraulického náradia vyprostili jednu zranenú osobu a odovzdali posádke záchrannej služby," informoval Ľubomír Uhrín, HaZZ Zvolen. "Pri dopravnej nehode došlo k zraneniam troch spolujazdcov z osobného auta. Podľa predbežných informácií ide o dve ťažké a jedno ľahké zranenie," dodala Petra Kováčiková. 

Previezli do nemocnice troch ľudí, jedného do Banskej Bystrice a dvoch do Zvolena. "Na miesto sme vyslali posádky, ktoré ošetrili muža so zranením dolnej končatiny a previezli ho do nemocnice v Banskej Bystrici. Do nemocnice vo Zvolene previezli dve ženy, tie utrpeli úraz hrudníka a hlavy," upresnila Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. 

Vodič osobného auta (55) ako jediný vyviazol iba s povrchovými zraneniami. Turecký kamión skončil po náraze vo zvodidlách, ktoré ho zadržali a zabránili jeho zrúteniu do hlbokého zrázu. Prečo prešiel do protismeru ale policajtom vysvetliť nevedel. "Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Dopravná nehoda je stále v štádiu objasňovania," dodala Petra Kováčiková.

Pod Tatrami došlo k takmer rovnakom čase k trom dopravným nehodám. Účastníci utrpeli ľahké, ale aj veľmi ťažké zranenia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy