Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia v Trebišove, v plameňoch zahynulo malé dieťa
Zdielať na

Tragédia v Trebišove, v plameňoch zahynulo malé dieťa

TREBIŠOV / V Trebišovskej osade vypukol krátko po tretej hodine v noci požiar. Oheň zachvátil byt na treťom poschodí, v ktorom žili tri početné rodiny s deťmi. Hasiči ich museli všetkých evakuovať. V jednej z izieb žiaľ našli na posteli ležať uhorené telíčko 15-mesačného chlapčeka. Jeho život sa už žiaľ zachrániť nepodarilo.

Veľký požiar zachvátil byt na najvyššom poschodí. V tom čase sa v ňom nachádzalo osemnásť ľudí. Všetci spali a tak spočiatku ani netušili, čo sa okolo nich deje. "Všetci sme vstali a utekali sme von, lebo sme sa báli, že spadne bytovka," opisuje nočnú hrôzu jeden z obyvateľov domu.

Oheň vznikol v izbe, ktorú obývali rodičia s troma malými deťmi. Dve z nich sa im podarilo včas z horiaceho pekla vyslobodiť. 15-mesačný Denisko už ale toľko šťastia nemal.

"Nestihol som ho zachrániť, lebo veľké plamene boli. Nemohol som ísť už dovnútra," vraví otec nebohého chlapčeka.

"Po príchode bolo zistené, že sa jedná o zahorenie celého bytu, z daného bytu boli evakuované osoby a jedna osoba bola usmrtená," potvrdil smutnú správu Milan Kudrec, veliteľ zásahu HaZZ Trebišov.

Nikto ďalší sa pri požiari nezranil. Hasiči oheň likvidovali až do skorých ranných hodín. Z bytu však zostali už iba obhorené múry.

"Príčinou vzniku požiaru bola nedbalosť pri manipulácii s otvoreným ohňom, kedy majitelia nechali horiacu sviečku bez dozoru," povedal Marián Kováč, zisťovateľ príčin požiarov.

"Sviečku mali a spadla a všetko tam zhorelo. Oni nemajú elektrinu, tak so sviečkou si pálili," hovoria susedia.

Požiarom sa zaoberá aj polícia, ktorá už začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

"Presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Presnú príčinu smrti dieťaťa určí pitva," dodala Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Ujsť pred zúriacim požiarom chce chladné nervy a dávku šťastia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy