Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti zachraňovali staršiu pani z Dunaja
Zdielať na

Policajti zachraňovali staršiu pani z Dunaja

BRATISLAVA / Na Dunaji pri nákupnom centre zasahovali záchranné zložky. V blízkosti Mosta SNP do vody skočila 88 ročná dôchodkyňa a unášal ju prúd. Policajti tak skočili za ňou. Ženu previezli v kritickom stave do nemocnice. Video nakrútil náhodný okoloidúci.

Žena skočila do chladnej vody Dunaja ešte včera popoludní. To ako z pontónu skočila videli náhodní okoloidúci a volali záchranné zložky. Medzi tým jej podľa našich informácií jeden z hostí blízkej reštaurácie hodil záchranné koleso. Vysilená žena ho však ignorovala. To už prišli policajti. Keďže bola voda studená a prúd silný, jeden z nich zhodil výstroj a skočil za ňou. Doplával k nej a pokúšal sa ju dostať k brehu. To už k nim prichádzal hasičský čln. Policajt sa chytil lana a pani držal hlavu nad vodou.

Prúd vody bol však veľmi silný a na pomoc mu skočil kolega. Ženu pridržiaval a pomaly ju pritiahol k brehu, kde ju vytiahli ďalší policajti. 88-ročná pani mala byť podľa našich informácií vo vode asi 10 minút a keď ju muži zákona vytiahli, nedýchala. Jeden z policajtov, ktorý za ženou skočil do vody si vyzliekol mokré tričko a začal s masážou srdca. Medzi tým ďalší volali záchranárov.

Napriek tomu, že ju oživili, znova sa im strácala. A tak ju museli opäť oživovať. To už prichádzali záchranári, ktorí si ju po príchode na miesto prevzali a pokračovali v oživovaní. Po pár minútach sa im to našťastie podarilo.

"Záchranári ženu uviedli ju do umelého spánku a v kritickom stave ju previezli do jednej z bratislavských nemocníc," povedala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.

Podľa bývalého záchranára by sa bez zásahu policajtov na breh sama nedostala. Nedokázala by sa totiž zachytiť o breh a ani len pritiahnuť. Policajti teda bojovali s časom.

"Telo, keď sa dostane do studenej vody, ono v podstate tie svaly stuhnú, zostane človek dezorientovaný a postupne, tým, že je jeho telo prudko ochladzované stráca vedomie a už nedokáže reagovať. Nebyť skutočne tých odvážnych policajtov, kt. okamžite reagovali a vytiahli ju na breh, tak nemala by žiadnu šancu," hovorí Jozef Minár, hovorca operačného strediska ZZS. 

Dôchodkyňu po prijatí dali na oddelenie ARO, kde bola pod neustálym dohľadom. No napriek obrovskej snahe policajtov, záchranárov, či lekárov dôchodkyňa dnes v skorých ranných hodinách zomrela. 

Pozrite si ďalší príbeh, kde policajti pomohli zabrániť tomu najhoršiemu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy