Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia na Kysuciach. Chodca tam zachytil kamión, vodič si najprv myslel, že ide o zver
Zdielať na

Tragédia na Kysuciach. Chodca tam zachytil kamión, vodič si najprv myslel, že ide o zver

SVRČINOVEC / V kysuckej dedine Svrčinovec sa stalo ďalšie nešťastie, a žiaľ, podľa miestnych, sa to dalo čakať! Kamión zrazil 75-ročného muža, ktorý na mieste zomrel. Nehoda je výsledkom katastrofálnej dopravnej situácie v tejto prihraničnej obci.

Dôchodca Ján po dedine hľadal svojho psíka, ktorý sa mu stratil. Osudným sa mu stal moment, keď chcel prejsť cez cestu. Snažil sa využiť medzeru medzi autami, ktoré stáli pri vjazde do Čadce.

Lenže práve keď vstúpil na vozovku, dlhá kolóna sa pohla. "Došlo k zrážke nákladného motorového vozidla a chodca," informovala policajná hovorkyňa Alena Prívarová. 

Lekárka z posádky záchranárov už len konštatovala smrť. Pri tragickej havárii mladý český vodič najprv nevedel, že zrazil chodca. Keď sedel za volantom nákladiaka, pocítil, že niečo prešiel. Myslel si, že pod kolesá mu vbehlo zviera. Keď po stovkách metrov od nárazu zastavil a zistil, že pod kamiónom zomrel človek, skolaboval.

"Bol v šoku. Následne bol ošetrený posádkou rýchlej zdravotnej pomoci," uviedol zasahujúci hasič Jozef Slíž. Obyvatelia Svrčinovca to tu majú ťažké, dopravná situácia je tu naozaj neúnosná. Cez túto kysuckú dedinu vedie hlavný ťah do Česka a Poľska. Denno-denne sú tam obrovské zápchy. "Cez túto cestu prejsť je niekedy o život,"  vravia miestni.

Ľudia, ktorí žijú v tejto obci budú musieť takto trpieť do konca budúceho roka, kedy je naplánovaný termín ukončenia výstavby diaľničného obchvatu Svrčinovca a susednej Čadce.

K vážnej nehode došlo aj pod Tatrami. Zrazili sa tri autá: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy