Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti museli zasahovať pred zápasom s Maďarskom. Použili aj paralyzér
Zdielať na

Policajti museli zasahovať pred zápasom s Maďarskom. Použili aj paralyzér

TRNAVA / Na futbalovom štadióne Antona Malatinského v Trnave sa vo štvrtok odohral zápas Slovenska a Maďarska, ktorý bol označený za rizikový. Polícia sa pripravila a ako sa predpokladalo, udalosť sa nezaobišla bez incidentov maďarských fanúšikov. Provokácia však smerovala aj zo strany domácich.

​Fanúšikovia oboch mužstiev sa pohybovali po meste už niekoľko hodín pred duelom. Ako polícia predpokladala, nezaobišlo sa to bez problémov a už podvečer musela zasahovať pri menších incidentoch. K incidentu medzi fanúšikmi došlo na Trojičnom námestí v Trnave. "Fanúšik slovenskej reprezentácie, ktorý bol v podnapitom stave, sa snažil vyprovokovať fanúšikov maďarskej reprezentácie," vyjadril sa riaditeľ KR PR Trnava Patrik Kupec. Domáci Trnavčan podľa polície vytiahol teleskopický obušok a začal ním provokovať maďarských nadšencov. 

Polícia okamžite zakročila a muža zo zápasu vylúčila. "V zmysle zákona I/2014 bol vyriešený v blokovom konaní," dodal Kupec. Dostal pokutu 200 eur. Niektorých maďarských fanúšikov na štadión nechceli vpustiť, čo z ich strany vyvolalo provokácie. Polícia ich snahu vyvolať konflikt musela potlačiť.Situácia už ale 2 hodiny pred zápasom bola celkom pokojná. Na bezpečnosť dohliada dokopy približne 600 policajtov spolu s policajnými psami. Maďarskí fanúšikovia sa snažili preliezť turnikety. Provokovali a hádzali zhora spoza mreží dymovnice a petardy, ale aj sklené fľaše. Policajti museli použiť aj slzný plyn a paralyzér. 

Počas noci došlo aj k ďalším výtržnostiam. Viacerí maďarskí nadšenci boli pokutovaní za neuposlúchnutie výzvy zo strany polície a za vnáša pyrotechniky na štadión. Podľa doterajších informácií bolo na policajnú stanicu predvedených 11 maďarských fanúšikov a jeden Slovák. Jeden občan Maďarska skončil v cele predbežného zadržania za útok na verejného činiteľa.

Pred štadiónom vládala takáto atmosféra: 

Na hraničnom priechode v Komárne vítali maďarských fanúšikov policajti. Autobusy a autá, ktorých posádky mierili podporiť maďarské národné mužstvo do Trnavy na štvrtkový kvalifikačný futbalový zápas so Slovenskom, odstavili priamo na ceste. Polícia jeden jazdný pruh pri tejto príležitosti úplne uzavrela.  Do čierneho odetí fanúšikovia si čakanie sporadicky spestrovali typickými pokrikmi.  "Kráľ Matej mal čierny pluk, je to taká symbolika. Pred piatimi rokmi sme sa dohodli, že sa budeme obliekať do čierneho. Nie je to špeciálne len na tento zápas," vyjadril sa jeden z fanúšikov. 
 

Viac vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy