Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Lupiči čakali v kríkoch hodiny. Na muža zaútočili päsťami
Zdielať na

VIDEO: Lupiči čakali v kríkoch hodiny. Na muža zaútočili päsťami

ŠAĽA / Tridsaťjedenročného muža prepadli maskovaní lupiči vo dvore rodinného domu. Stalo sa to pred niekoľkými dňami v Šali po polnoci. Na muža zaútočili päsťami, pričom si zlomil ruku. Celý útok zaznamenali kamery.

Lupiči na muža zaútočili vo chvíli, keď vchádzal do domu rodičov, tí boli práve na dovolenke."Ako som išiel hore po schodoch, otvoril som dvere a spoza tohto kríku vyskákali na mňa dvaja v kuklách," hovorí prepadnutý muž. 

Kamery zachytávajú, ako sa lupiči v sekunde na muža vrhnú, pritom útočia päsťami. Snažili sa ho vtlačiť do domu a dookola opakovali jednu požiadavku. "Vypni alarm. Ja som vonku kričal o pomoc, tak vraveli, že nekrič. To bolo celé," dodáva. Medzi mužmi sa následne strhla bitka. Prepadnutý muž ale proti dvom lupičom nemal šancu. Pritom, ako ho bili, spadol zo schodov. "Ako som spadol, tak mi padol náramok v hodnote 6 500 eur, a to zobrali," spomína. 

​Napadnutý muž si pri páde zo schodov zlomil ruku. Vyzerá to tak, že v dome chceli páchatelia kradnúť, len nedokázali sami prekonať zabezpečovací systém. Okrem tohto zlatého náramku nestihli zobrať nič. "Polícia vedie trestné stíhanie pre porušovanie domovej slobody a krádeže," hovorí Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Polícia po páchateľoch pátra, prepadnutý muž ponúka za pomoc pri ich dolapení finančnú odmenu. Jeden z nich bol podľa slov obete veľký a pevný, druhý zase chudý. Podľa záberov boli páchatelia traja. Jeden vyčkával vonku a dvaja sa ukrývali vo dvore za kríkmi. Na príchod syna majiteľov domu takto čakali dve hodiny.

V Šali si päť maskovaných lupičov vzalo z rodinného domu zlaté šperky. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy