Jasno
11°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Posledná rozlúčka so Štefanom. Život v Dobšinej sa zmenil
Zdielať na

Posledná rozlúčka so Štefanom. Život v Dobšinej sa zmenil

DOBŠINÁ / Brutálna vražda futbalistu, ktorá sa stala v sobotu v noci v Dobšinej, zmenila život v meste. Ľudia majú strach. Vedenie mesta pripravilo opatrenia na zvýšenie ich bezpečnosti. V stredu sa so Štefanom do Domu smútku prišli rozlúčiť stovky ľudí. Rozlúčka sa niesla v pokojnom duchu. Počet policajných hliadok bol ale v stredu v meste zvýšený.

Štefana na jeho poslednú cestu prišli vyprevadiť stovky ľudí. Takmer všetci sa následne presunuli pred miestne pohostinstvo, kde ku vražde došlo. Sprievod na čele s pohrebným autom prechádzal mestom. Na plynulosť dopravy dohliadali mestskí i štátni policajti.

Smútiaci na mieste vraždy zapálili sviečky a tichou spomienkou si uctili Štefanovu pamiatku. "Táto tragédia nemá v našom meste obdobu. Smútok, žiaľ a zároveň obrovská dávka oprávneného hnevu, ktorý vyvolala táto tragédia," vyjadril sa primátor mesta Ján Slovák. 

Mesto sa po vražde zmenilo. V ľuďoch panuje strach. Náčelník mestskej polície sa vzdal funkcie. Mesto pripravilo opatrenia na zvýšenie bezpečnosti svojich obyvateľov. "Budeme neprestajne apelovať na všetky zložky polície, aby nekompromisne zasahovali pri akomkoľvek prejave násilia," pokračoval Slovák. 

Vedenie mesta tiež plánuje zvýšiť počet hliadok mestskej polície a rozšíriť kamerový systém, a to najmä pred miestnymi pohostinstvami. "Dovolím si povedať za všetkých slušných ľudí, že asociálov, ktorí dokážu páchať takéto brutálne skutky medzi sebou nechceme," dodal primátor. 

Pozrite si reportáž o prípade. Ondrej, ktorý zaútočil na Štefana, už je vo väzbe: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy