Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Razia na vrakovisku. Podľa informácií TV JOJ šlo o likvidácie nebezpečného odpadu
Zdielať na

Razia na vrakovisku. Podľa informácií TV JOJ šlo o likvidácie nebezpečného odpadu

ROŽŇAVA/ VYŠNÁ SLANÁ / Vo Vyšnej Slanej a v Rožňave v utorok už od skorého rána policajti prehľadávali objekty. Privolaní boli aj pracovníci z geologického ústavu. Podľa informácii televízie JOJ z prostredia vyšetrovania malo ísť o raziu, zameranú na dokumentovanie likvidácie nebezpečného odpadu.

Domové prehliadky vykonávali už od skorých ranných hodín, policajti sa tentoraz zamerali na environmentálnu trestnú činnosť. Prehľadávali dva objekty. V Rožňave sa sústredili na prenajaté priestory, v ktorých boli aj rozobraté autá a v obci Vyšná Slaná na súkromné vrakovisko.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania má ísť o nelegálne skládky a nakladanie s nebezpečnými odpadmi. Policajti spolu s pracovníkmi geologického ústavu odobrali z pozemku aj vzorky pôdy.

V obidvoch objektoch sa nachádzali aj vraky áut, z ktorých mali do pôdy a vody vytekať oleje. Vedenie obce Vyšná Slaná neeviduje na vrakovisko v dedine žiadne sťažnosti. "Žiadna sťažnosť tu nie je evidovaná a v podstate nikdy nikto v tejto veci ani nerobil, ani nič nekonal," uviedol starosta obce Dušan Gallo. 

Domové prehliadky a vypočúvanie svedkov trvali počas celého dňa. "V súčasnosti prebiehajú potrebné úkony, preto nie je možné nateraz poskytnúť bližšie informácie," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mesárová. 

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnej razii v autoservise: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy