Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mladík, ktorý na smrť dobil 28-ročného Štefana, je vo väzbe
Zdielať na

Mladík, ktorý na smrť dobil 28-ročného Štefana, je vo väzbe

KOŠICE / O väzbe 22-ročného Ondreja, ktorý mal v sobotu večer na smrť dobiť 28-ročného Štefana pred pohostinstvom v Dobšinej dnes rozhodoval okresný súd v Košiciach. Obvinený mladík sa priznáva, že na muža útočil, popiera však, že sa nepoznali. Útoku podľa neho predchádzala hádka v krčme.

Ondrej mal približne pred dvomi týždňami vykradnúť krčmu, v sobotu večer sa do nej vrátil a žiadal alkohol zdarma, z pohostinstva ho ale vyhodili. Vrátili sa späť s metrovým kusom hrubého dreva a čakal pred dverami krčmy.

​Po chvíli zaútočil na prvého človeka, ktorý odtiaľ vyšiel, opakovane ho udieral do hlavy. Metrovicou ho bil do hlavy dokonca aj vtedy, keď Štefan bezvládne ležal na zemi. Po Ondrejovom besnení skonal na mieste.

Útočníka policajti zadržali o 40 minút neskôr. V utorok dopoludnia ho priviedli na košický súd. Rozhodovanie o Ondrejovom väzobnom stíhaní bolo mimoriadne rýchle. Už po niekoľkých minútach ho eskortovali do väznice.

Sudca pre prípravné konanie Ondreja vzal do väzby a to pre obavu, že sa bude na slobode skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu. Ďalším dôvodom bolo možné pokračovanie v trestnej činnosti. Šesťkrát trestaného recidivistu totiž len nedávno prepustili z väzenia.

"Obvinený aj prokurátor sa vzdali možnosti proti rozhodnutiu podať sťažnosť," informovala hovorkyňa policajného zboru Anna Pančurová. "Od začiatku svoje konanie ľutuje a dovoľte, aby som sa touto cestou za klienta ospravedlnil rodine. Smrť mladého človeka je vždy tragédiou," vyjadril sa obhajca Viktor Križiak. 

Hoci Ondrej nepopiera spáchanie skutku, prichádza s verziou, že nešlo o náhodu. So svojou obeťou sa vraj poznal a chcel si s ním vybaviť účty pre údajnú hádku. 

Onderojovi hrozí za vraždu väzenie na 15 až 20 rokov.

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy