Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nevhodné správanie náčelníka mestskej polície v bare museli krotiť policajti
Zdielať na

Nevhodné správanie náčelníka mestskej polície v bare museli krotiť policajti

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Náčelník levočskej mestskej polície mal byť vulgárny a agresívny na obsluhu krčmy v Spišskej Novej Vsi. Keďže si nedal povedať, zavolali naňho políciu. Hliadka sa Jána snažila z krčmy vykázať, no neúspešne. Na rad sa tak dostali donucovacie prostriedky.

Incident sa odohral v skorých ranných hodinách. Muž, ktorý je zároveň náčelníkom levočskej mestskej polície, sa mal správať voči personálu mimoriadne nevhodne. Vulgárne nadávky a rozbíjanie pohárov - to zažila obsluha s jedným zo zákazníkov. Keďže si s ním nevedeli dať rady a Ján bol agresívny, vytočili číslo 158. "Spišskonovoveskí policajti boli vyslaní na preverenie oznámenia do jedného zo spišskonovoveských pohostinstiev, v ktorom sa mal 50-ročný muž správať agresívne a vulgárne nadávať prítomným osobám," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Policajti ho dvakrát požiadali aby z podniku odišiel, to nerešpektoval. Využili preto zákonnú možnosť a použili donucovacie prostriedky. Spútaného Jána predviedli na obvodné oddelenie. "Polícia udalosť objasňuje ako priestupok proti verejnému poriadku v zmysle zákona o priestupkoch," dodala Ivanova.

Ján sa bráni, tvrdí že v podniku nevyvádzal a žiadneho protiprávneho konania sa nedopustil. Vraj mu policajti pri zatýkaní ublížili. "Bol voči mne vykonaný neopodstatnený, neoprávnený a brutálny zákrok zo strany štátnej polície. V podstate dvomi, respektíve tromi príslušníkmi. V sobotu som bol hospitalizovaný cestou Rýchlej záchrannej pomoci na urgentný príjem do Spišskej Novej Vsi," povedal náčelník mestskej polície a podozrivý Ján Novák. 

Ako sme sa od polície dozvedeli, Ján si vyžiadal ošetrenie aj bezprostredne po zatknutí, to nepreukázalo žiaden zdravotný problém. Podľa náčelníka k incidentu došlo v čase jeho osobného voľna, no aj tak v tom vidí primátor problém, pretože náčelník ho mal o incidente informovať. "Každý zamestnanec mesta mal o takýchto skutočnostiach informovať vedenie mesta. Jedná sa o náčelníka mestskej polície, o to viac je to závažnejšie. Ten etický kódex hovorí niečo aj o tom, že ten verejný funkcionár je funkcionárom aj v súkromí svojom. Čiže mal by sa takto aj na verejnosti správať," uviedol primátor Levoče Miroslav Vilkovský.

Na území Slovenska pôsobia aj samozvaní policajti. Ako ich rozpoznať?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy