Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
VIDEO: Kamión so stovkami prasiat skončil v priekope. Miestni ich museli naháňať po lese
Zdielať na

VIDEO: Kamión so stovkami prasiat skončil v priekope. Miestni ich museli naháňať po lese

TRHOVÝ ŠTĚPÁNOV / Kamión, ktorý viezol stovky prasiat sa na ceste prevrátil. Vodič po nehode skončil s ľahkými zraneniami, no s prasatami to bolo o inom. Tie sa doslova rozutekali do lesa poblíž. Začal sa tak takzvaný hon na prasce.

K nehode došlo okolo ôsmej hodine ráno na úzkej ceste vedúcej k lesu medzi Trhovým Štěpánovom a Naveklovom. Kamión zišiel na krajnicu a skončil v priekope, následne sa prevrátil. Na korbe kamióna bolo v tej chvíli takmer 200 prasiat. "Vodič utrpel ľahšie zranenia a bol prevezený do nemocnice na vyšetrenia," vyjadrila sa hovorkyňa polície Eva Stulíková. Prečo k havárií kamióna došlo, zatiaľ, známe nie je.

"Vzhľadom na to, že prasatá boli naložené na troch poschodiach, bolo celkom ťažké ich dostať von. Hasiči museli prasatá vyťahovať pomocou lán," vysvetlil hovorca hasičov Petr Svoboda. Prasatá sa ale neskôr rozutekali, a tak začal "hon na prasce". 

Ošípané sa snažili dostať do oplotenej zvieracej škôlky. Desať prasiat zomrelo na mieste, niekoľko ďalších bolo zranených tak, že ich zootechnik musel usmrtiť. Polícia príčinu nehody teraz vyšetruje.

 

Pozrite si reportáž o útoku diviaka na muža: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy