Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Predávali kradnuté rozvodné skrinky za zlomkovú cenu
Zdielať na

Predávali kradnuté rozvodné skrinky za zlomkovú cenu

ŠPAČINCE / V Špačinciach ukradli 34 kusov rozvodných skriniek z novostavieb. Policajti ich vypátrali, mladí muži skutok oľutovali. Napriek tomu teraz majú problémy.

Najprv si prezreli terén, na ďalší deň už kradli. V Špačinciach, v lokalite kde prebieha výstavba rodinných domov, celkom z 34 parciel zdemontovali rovnaký počet elektrických plastových skríň. Prívodný kábel odstrihli a tak uvoľnené, prázdne skrinky bez ističov a elektromerov naložili do osobného auta. Po krádeži odcudzený tovar uskladnili na dvore domu jedného z mužov a skrinky postupne odpredávali cez inzeráty na internetovej stránke.

Za jeden kus si pýtali 40 eur. Majiteľom pritom spôsobili oveľa vyššiu škodu, cena jednej skrinky je 125 eur. Policajti zlodejov vypátrali. Sú nimi 25 ročný Patrik z obce Dvorníky a 22 ročný Peter taktiež z obce Dvorníky, okres Hlohovec.

"Policajti obvinili dvoch mužov, ktorí kradli z novostavieb rozvodové skrine. Škody boli vyčíslené na viac ako 4 tisíc eur. Muži skutok oľutovali," dodala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Obaja muži sa ku skutku priznali a sú ochotní škodu nahradiť. Policajti zistili, že rovnakých krádeží sa mali dopustili aj v obci Šoporňa, kde demontovali 5 kusov rozvodných skriniek. Obvineným v zmysle zákona hrozí za spôsobenie väčšej škody trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky.

Pozrite si prehľad neúspešnýých krádeží:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy