Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Okamžite vystúp, alebo použijem zbraň. Zlodej ukradol vozidlo autoškoly aj so žiakom
Zdielať na

Okamžite vystúp, alebo použijem zbraň. Zlodej ukradol vozidlo autoškoly aj so žiakom

Archívna reportáž

TÁBOR / Neobvyklý prípad krádeže auta zamestnal policajtov. Mladík (23) z Tábora ukradol na jednej ulici vozidlo autoškoly aj so žiakom, na ktorého kričal, nech okamžite vystúpi, alebo použije zbraň.

"Ku krádeži došlo počas dopoludňajších hodín, a to v momente, keď vozidlo autoškoly továrenskej značky Škoda zastavilo a učiteľ vystúpil. Zlodej okamžite do auta naskočil a vyhrážal sa žiakovi, ktorý sedel za volantom, nech ihneď odíde, alebo použije zbraň. Žiak vyskočil a muž s ukradnutým autom ušiel," opísal situáciu hovorca juhočeskej polície Milan Bajcura.

Dopravné hliadky dostali okamžite presný opis zlodeja aj ukradnutého auta. Vďaka rýchlemu toku informácií bol páchateľ po hodine a pol zaregistrovaný na Pelhřimovsku. "Dopravná hliadka sa za ním okamžite rozbehla a za pomoci svetelného a zvukového znamenia vodiča po pár kilometroch prenasledovanie zastavila pri obci Opatov. Na výzvu na vystúpenie z vozidla ale muž nereagoval, preto museli policajti použiť donucovacie prostriedky a následne mu nasadili služobné putá," uviedol pre novinky.cz Bajcura. Policajti následne zistili, že mladík navyše nevlastní vodičský preukaz.

Muža policajti eskortovali späť do Tábora. Kriminalisti ho obvinili z lúpeže a z neoprávneného opatrenia, falšovania a pozmenenia platobného prostriedku - to v súvislosti s tým, že žiak nechal v aute osobné veci. Podaný bol tiež návrh na väzbu.

Zlodej pozval na rande svoju bývalú spolužiačku. Nešlo mu ale o romantiku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy