Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vybielené priestory a dlh na nájomnom. Majiteľ má ťažké srdce aj na políciu
Zdielať na

Vybielené priestory a dlh na nájomnom. Majiteľ má ťažké srdce aj na políciu

ZVOLEN / Majiteľ domu v centre Zvolena prišiel ráno do práce a obchodné priestory, ktoré prenajímal, našiel vybielené. Niekoľko dní predtým na prevádzke bistra vymenil zámok. Majiteľka mu podľa jeho slov dlhuje tisícky za nájomnom. Pri nočnom otvorení bistra asistovali aj policajti.

Po prevádzke bistra ostala už len poriadna spúšť. Keďže nájom nebol zaplatený za niekoľko mesiacov, majiteľ nájomnú zmluvu vypovedal, zariadenie zadržal a vymenil zámok. "Dlhuje na nájomnom v súčasnosti 5 000 eur plus poškodenie budovy, celkovo odhadujem 22 000 eur," uviedol Slivka, majiteľ nehnuteľnosti. 

Majiteľka bistra sa k veciam rozhodla dostať po svojom. V noci okolo jednej si po ne prišla s nákladiakom, zavolala aj policajnú hliadku. Ukázala im nájomnú zmluvu, tá ale bola podľa pána Slivku dávno neplatná. "Prišla skupina 20 až 24 ľudí tu sa zhromaždili. Našiel som budovu dobiela vykradnutú," opísal situáciu majiteľ budovy. "V súvislosti s prípadom sme začali trestné stíhanie pre zločin krádeže," informovala Oetra Kováčiková, Hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Pán Slivka má ťažké srdce najmä na policajtov. Incident zaznamenali aj priemyselné kamery, a to aj napriek tomu, že sa ich niekto snažil poškodiť. Muži takto za vyše dve a pol hodiny všetko povynášali. "Policajti po porade s operačným dôstojníkom jej to umožnili bez toho, aby kontaktovali majiteľa objektu," povedal majiteľ. 

TV JOJ sa pokúsila skontaktovať s majiteľkou niekdajšieho bistra. Telefonicky svoje stanovisko prisľúbila, ale následne už mobilný telefón nedvíhala. "Súčasťou procesných úkonov bude aj výsluch policajtov, ktorí vykonávali v tomto čase hliadkovú službu," dodala Petra Kováčiková.

Či bol postup policajnej hliadky správny, bude jasné až po ukončení vyšetrovania.

Kone zmizli bez stopy z farmy. Majiteľka ponúka za nájdenie odmenu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy