Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zrážku na priechode si odniesla matka s 2-ročnou dcérou. Záchranári ich previezli do nemocnice
Zdielať na

Zrážku na priechode si odniesla matka s 2-ročnou dcérou. Záchranári ich previezli do nemocnice

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Dopravnú nehodu zapríčinila opitá vodička. Tridsaťpäťročná Jana zozadu narazila do auta, ktoré na priechode dávalo prednosť mamičke s kočíkom. Kým mladá žena a dieťa skončili v nemocnici, vinníčka nehody nafúkala vyše dva a pol promile.

Dopravná nehoda, pod ktorú sa podpísala konzumácia alkoholu u jednej z vodičiek, sa stala na priechode pre chodcov v Novom Meste nad Váhom.  Tridsaťpäťročná Jana sa podľa polície dostatočne nevenovala riadeniu a nepostrehla, že auto jazdiace pred ňou pred priechodom zastavilo. Vodička, ktorá -ako sa neskor ukázalo, šoférovala opitá, do vozidla zozadu narazila. Odniesla si to matka s malým dieťaťom. "Peugeot bol odrazený dopredu na priechod pre chodcov, kde v tom čase prechádzala chodkyňa s detským kočíkom," vyjadril sa hovorca polície Pavol Kudlička.

Auto zasiahlo nohu 22- ročnej mamičky, ktorá sa snažila inštinktívne brániť svoje dieťa. Náraz síce stlmila, no jej dvojročná dcérka napriek tomu vypadla z kočíka. Na miesto dorazili zdravotní záchranári. "Pri nehode sa zranila žena a maloleté dieťa. Po ošetrení záchranármi boli prevezené do nemocnice," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Našťastie, zranenia sa neukázali ako vážne. Kým mamička s dcérkou skončili v nemocnici, vinníčku nehody podrobili policajti dychovej skúške. Výsledok bol šokujúci. "Vodička Hyundai sa podrobila dychovej skúške s výsledkom merania 2,71 promile alkoholu v dychu," dodal Kudlička. Policajti po polhodine podrobili vodičku opakovanej dychovej skúške. Alkotester ukázal o niečo nižšiu hodnotu, no stále to bolo nad dve promile. 35-ročnej Jane ďalšiu jazdu zakázali a na mieste jej odobrali vodičák. Polícia ju obvinila z ohrozenia pod vplyvom návykovej latky. Podla zákona jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. 

Pozrite si reportáž ku ktorej došlo v noci na diaľnici, autá skončili úplne rozbité:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy