Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Päť koní zmizlo bez stopy. Majitelia ponúkajú nemalú odmenu
Zdielať na

Päť koní zmizlo bez stopy. Majitelia ponúkajú nemalú odmenu

TROČANY / Päť koní zmizlo takmer bez stopy. Majitelia farmy v Tročanoch neďaleko Bardejova sú už niekoľko dní zúfalí. Aj keď za nájdenie ukradnutých koní ponúkajú nemalú odmenu, zatiaľ je ich pátranie bez výsledku.

Kone boli vo výbehu aj s ostatnými, ktoré majiteľom ostali. Po piatich koňoch ale akoby sa zľahla zem. Vystrašené kone našli ráno pred bránou. Boli zmätené a spotené. Najprv si mysleli, že ich možno vyplašila divá zver. "Asi nám nejaké jelene roztrhli pásku, tak ideme pozrieť dole, že ich ideme zavrieť. Ale zistili sme, že tam boli len štyri, tak kde je zvyšok," uviedla majiteľka farmy Ľubomíra Rančíková. 

​Kone, ktoré zmizli ú jazdecké, zvyknuté boli aj na deti, preto zrejme nebol problém ich odchytiť. Autom ale pravdepodobne museli zlodeji prísť od druhej dediny, v Tročanoch si ich nikto nevšimol. "Štyri kone boli vystresované, spotené a jedna mala šnúrku okolo krku," opísala situáciu majiteľka farmy. 

Majitelia farmy a koní sa krátko po krádeži dostali k informáciám, ktoré ich zaviedli na Poľsku stopu. Cestovali stovky kilometrov. Na trhu svoje kone nenašli, ale všimli si niečo čo im potvrdilo ich indíciu. "Tá šnúra, ktorú mala jedna kobylka, ktorá sa vrátila okolo krku tak takou boli priviazané aj poľské kone tam na tom trhu," povedala Ľubomíra Rančíková.

Zúfalí majitelia sa nevzdávajú i keď stopa na ktorú sa vybrali bola zatiaľ neúspešná. Za pomoc pri nájdení koní ponúkajú nemalú odmenu. "Ponúkame odmenu zatiaľ 4000 eur, ale je možné, že to ešte zvýšime," dodala majiteľka farmy Ľubomíra Rančíková. 

Napriek tejto sume sa však nik neozval. Sú presvedčení, že ide o dobre premyslený nekalý biznis s koňmi a že ich kone má na svedomí nejaká organizovaná skupina. Čo je s nimi teraz nevedia. Na to najhoršie, že by skončili na mäso, sa boja pomyslieť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy