Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti zachránili život 15-ročnému dievčaťu, chcelo skočiť z balkóna
Zdielať na

Policajti zachránili život 15-ročnému dievčaťu, chcelo skočiť z balkóna

FIĽAKOVO / Policajti z Fiľakova zachránili život iba 15-ročnému dievčaťu, ktoré chcelo spáchať samovraždu. Pohotoví muži zákona mu v tom zabránili takpovediac v hodine dvanástej. Dievča skončilo v nemocnici.

Na policajnú stanicu vo Fiľakove prišla vo večerných hodinách zúfalá matka, ktorá nevedela nájsť svoju 15-ročnú dcéru. Ráno išla do školy a už neprišla. Podľa jej slov mala depresie, preto sa obávala najhoršieho. "Triedna učiteľka uviedla, že odišla o 13.30, ale domov neprišla," povedal policajt Dominik Kardáč. 

Policajti neváhali a aj s matkou prešli autobusové zastávky, vlakovú stanicu, ako aj všetky miesta, kde by sa podľa nich mohla ukrývať. "Vypátrali sme dievča v starom opustenom dome na ulici Československej armády vo Fiľakove, kde sa nachádzala na druhom poschodí," uviedol policajt Kardáč.

Matka zostala pred vchodom do domu. Keďže policajti počuli na poschodí kroky, išli za zvukom. Tam dievča našli, a to na balkóne, na ktorom preliezala zábradlie. "Opýtal som sa jej, ako sa voláš? Odpovedala mi, pozdravila sa. Opýtal som sa, čo ideš robiť a ona mi nato odpovedala, idem skočiť, ona už nejde naspäť k mame, ona chce zomrieť. Už som bol skoro pri dverách, keď sa otočila odo mňa preč, tak som ju rýchlo stiahol na zem," dodal zasahujúci policajt Marián Murín.

Po tom ako ju pohotový policajt, ktorému prišiel na pomoc kolega stiahol cez balkón na seba a držal ju zovretú v náručí sa ešte bránila, no nakoniec sa upokojila a policajti ju previezli na policajnú stanicu, kde si ju prevzali záchranári. Dievča malo na rukách rezné rany, ktoré jej záchranári ošetrili a odviezli ju do nemocnice.

Pohotových policajtov, ktorí zachraňujú životy máme na Slovensku viac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy