Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Žiline sa zrazilo päť áut. Podľa svedka vinník prešiel na červenú
Zdielať na

V Žiline sa zrazilo päť áut. Podľa svedka vinník prešiel na červenú

ŽILINA / Päť áut sa zrazilo v Žiline. Nehodu pravdepodobne spôsobil vodič z Bratislavy, ktorý údajne nerešpektoval červenú na semafore. Práve on sa pri havárii zranil.

Vodič z Bratislavy postupne narazil do štyroch áut. Ľudia, ktorí sa v nich viezli, obišli bez zranení. No najmä dve ženy, vodička a spolujazdkyňa z ďalšieho auta, boli, pochopiteľne, veľmi vyľakané. "Nabehla zelená, my sme sa pohli a zrazu rana," hovorí jeden z vodičov. Podľa svedkov sa v ten moment v smere z Martina do križovatky vyrútil 30-ročný vodič. Chcel ňou prejsť, aj keď mu na semafore nesvietila zelená. "Prešiel na červenú a vrazil tam do tých dvoch áut," dodáva účastník nehody. Najprv došlo k stretu s osobným vozidlom, vzápätí ho odhodilo do bielej dodávky a potom preletel cez stredový deliaci pás do protismeru.

"Tu sa prevrátil, vyletel do vzduchu, spadol na jedno auto a potom na mňa," dodáva. "Okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania," vraví hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. Po nechcenom nebezpečnom kúsku muža z Bratislavy skončilo jeho auto na streche.
"Tohto muža sme ošetrili na urgentnom príjme, absolvoval všetky potrebné vyšetrenia, utrpel len povrchové zranenia hlavy, a preto nebolo nutné ho hospitalizovať," komentuje hovorkyňa FNsP Žilina Lenka Záteková. Havária skomplikovala dopravu na frekventovanej ceste. Alkohol u ani jedného vodiča nezistili, hmotná škoda polícia vyčíslila na 40 000 eur. 

K dopravnej nehode došlo medzi Trstínom a Jablonicou. Výsledkom bolo zdemolované auto a zranený človek. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy