Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Požiar pri Zvolene ohrozoval životy
Zdielať na

Požiar pri Zvolene ohrozoval životy

ZVOLEN / Hasiči zo Zvolena a Banskej Bystrice zasahovali pri zvolenskej priehrade Môťová. V rekreačnej oblasti horela menšia chata. Zásah musel byť rýchly, pretože hrozilo, že sa oheň rozšíri aj na susedný rodinný dom.

Nad vodnou priehradou Môťová sa vznášali kúdoly hustého dymu, ktoré bolo vidieť z diaľky. V rekreačnej oblasti horela jedna z chát. Majiteľovi rodinného domu nebolo pri pohľade na horiacu chatku všetko jedno. Veľké plamene šľahali tesne nad jeho záhradou a mal obavy, že sa oheň po suchej tráve rozšíri až k jeho domu. Do rekreačnej oblasti nad zvolenskou priehradou preto smerovali hasiči aj s technikou. "Zasahovalo deväť príslušníkov na štyroch vozidlách zo staníc Zvolen a Banská Bystrica," komentuje Igor Katreniak z HaZZ Zvolen. 

​Chatka bola celá v plameňoch, hasiči museli priestory prehľadať a presvedčiť sa, či vnútri niekto nezostal. Techniku na miesto dostali po poľnej ceste a natiahli si niekoľko metrov dlhé vedenie hadíc, pomocou ktorého dostali vodu priamo k požiaru. Oheň sa síce podarilo zlikvidovať, no chatka vyhorela do tla. Hasiči ešte zhorenisko prehľadali, našťastie sa v čase požiaru v chate nikto nenachádzal. Škody ešte vyčíslené neboli a príčina vzniku požiaru zatiaľ známa nie je.

​Požiar v Detve vyhnal v skorých hodinách z domu celú rodinu. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy