Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Malá roztržka sa skončila napadnutím mestských policajtov. Na pomoc museli prísť aj kolegovia
Zdielať na

Malá roztržka sa skončila napadnutím mestských policajtov. Na pomoc museli prísť aj kolegovia

MICHALOVCE / Na dvoch mestských policajtov zaútočili vo Veľkých Kapušanoch piati muži. Predtým robili na ulici výtržnosti a hliadka sa ich snažila upokojiť. Zasiahnuť museli aj štátni policajti, ktorí agresorov spacifikovali.

Incident sa odohral na jednej z ulíc vo Veľkých Kapušanoch. Prechádzať mu mala menšia roztržka medzi tamojšími obyvateľmi. "Jej syn a môj syn boli opití a napadli dvoch chlapcov, dali im dve facky. On ich udrel naspäť, ten zase naspäť," uviedla matka jedného zo zadržaných mužov. Svedkovia incidentu privolali na pomoc hliadku mestskej polície.

Po príchode policajtov sa ale situácia zdramatizovala. "Príslušníci mestskej polície boli telefonickým upozornením prizvaní k incidentu, kde boli následne skupinou výtržníkov napadnutí," povedal primátor Veľkých Kapušian Peter Petrikán. Zasiahnuť museli aj štátni policajti. Agresorov napokon spacifikovali a previezli na policajnú stanicu. Matka jedného z nich uviedla: "Syn len chránil otca, aby ho policajti nebili a preto bol ten konflikt, že sa chytili s policajtmi."

Podozrivé osoby skončili po útoku na obvodnom oddelení vo Veľkých Kapušanoch, kde ich policajti vypočuli. Odtiaľ putovali rovno do cely policajného zaistenia. "Vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach bolo začaté trestné stíhanie za prečin útoku na verejného činiteľa a prečinu výtržníctva, oba skutky spáchané formou spolupáchateľstva," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Medzi zadržanými sú piati muži, vrátane otca so synom. Ani jeden z nich zatiaľ obvinený nebol. Napadnutá policajná hliadka sa po útoku zaobišla bez vážnejších zranení. Polícia viac informácií neposkytuje.

Napadnutia policajtov nie sú také ojedinelé, ako by ste si možno mysleli. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy