Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vážna dopravná nehoda pri Žiline. Zrazili sa tri autá
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda pri Žiline. Zrazili sa tri autá

STREČNO / Na ceste pri Strečne sa zrazili tri autá. Nehodu spôsobil pravdepodobne mikrospánok českého vodiča. Tento 47-ročný muž má ľahké zranenia, no ďalší vodič, ktorého museli hospitalizovať, je na tom horšie.

Priebeh tejto nehody popísal priamy svedok, ktorý išiel z Martina do Žiliny. Pamätá si moment, keď pred sebou zazrel čierne auto. Údajne vodič náhle prešiel do protismeru, podľa svedka to vyzeralo ako mikrospánok. Tento vodič, našťastie, stihol strhnúť volant tak, že jeho auto oškrelo len nárazník.

"Dve osoby boli zranené, do príchodu zdravotnej služby sme im poskytovali prvú pomoc," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Andrej Fergel. Po silnom náraze odhodilo malú dodávku do priekopy. Viacerí šoféri, ktorí tadiaľ išli, okamžite zastavili, aby bežali zraneným vodičom na pomoc.

Dvoch zranených mužov previezli záchranári do žilinskej nemocnice. "Jeden z pacientov utrpel ľahké zranenia, pomliaždeniny hrudníka a odreniny, čiže jeho zdravotný stav nevyžadoval ďalšiu hospitalizáciu. Druhý pacient, bohužiaľ, musel zostať hospitalizovaný, utrpel zlomeninu panvy a ďalšie zranenia," povedala hovorkyňa FnsP Žilina Lenka Záteková. Vážna dopravná nehoda ochromila na celé popoludnie dopravu na ceste medzi Žilinou a Martinom.

Neďaleko Prievidze sa zrazili dve osobné autá: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy