Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Stále nenašli matku troch detí Nadeždu. V sobotu sa opäť pátralo vo veľkom
Zdielať na

Stále nenašli matku troch detí Nadeždu. V sobotu sa opäť pátralo vo veľkom

BRATISLAVA / Od 14. januára je nezvestná Nadežda Ondejková, ktorá odišla zo svojho domu v Rusoviciach neďaleko Bratislavy. Rodina ju odvtedy nevidela a denne po nej pátrajú. Pomocou sociálnych sietí v sobotu zorganizovali veľkú pátraciu akciu.

Nezvestná Nadežda má 39 rokov je približne 175 cm vysoká, štíhlej postavy, má gaštanovo hnedé dlhšie vlasy a zeleno hnedé oči. Oblečenú mala v čase odchodu čiernu prešívanú bundu, modré rifle a čierne čižmy. 

V sobotu sa začalo opäť rozsiahle pátranie po nezvestnej matke troch malých detí. Od 8 rána sa desiatky ľudí schádzali pred obecným úradom v Rusovciach. "Ja by som chcel poďakovať ľuďom, čo prišli za seba aj za manželku," povedal manžel nezvestnej Ľuboš Ondejka. Z miestneho úradu sa vybrali všetci dobrovoľníci, priatelia, rodina a rovnako aj profesionáli do terénu. Ľudia sa rozdelili do troch skupín, takzvaných rojníc a začali prehľadávať okolie rusoveckého jazera.

"Naším plánom je prepátrať všetky zalesnené územia, ktoré sa nachádzajú v oblasti Rusoviec, v oblasti Čunova a v mŕtvych Ramenách. V podstate začali sme od jazera, tam sa prepátrali prvé tri sektory. Teraz je na rade rusovský parku. A začneme prehľadávať rojnicou rusovský park," hovoria pátrači. Na ťažko dostupné miesta pri bažinách pátrači využívali svojich špeciálne vycvičených psov. Vodnú hladinu mali na starosti poriečni policajti. A nedostupné miesta prehľadávali dobrovoľníci s dronmi.

"Kamera používa špeciálny softvér na zobrazenie kontrastných zón na základe zmeny farebnosti. Túto funkciu používame na vyhľadávanie osôb. Prepátrali sme veľké a malé jazero na konci Rusoviec, kompletne až po dno. Okolité okraje jazerá, priľahlé polia. Teraz budeme pátrať v ramenách Dunaja v slepých tokoch, kde by mohla byť nezvestná spadnutá," vysvetlil Marek Gura. zakladateľ skupiny piloti dronov. 

Pár dní potom, ako Nadežda odišla z domu v Rusovciach, ľudia oznamovali, že ju spozorovali na rôznych miestach, no ani jedno oznámenie sa nepotvrdilo. Manžel stále verí, že sa podarí vypátrať.

"Skúšam ešte pátrať, lebo na to, ako bola slabá si nemyslím, že by nejak ďaleko odišla. Aj keď som sa polícií pýtal či neboli podnety z Maďarska z Rakúska tak mi bolo povedané, že nič zatiaľ," dodal Ondrejka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy