Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kázeň v uniforme. V kostole k ľuďom prehovoril policajt
Zdielať na

Kázeň v uniforme. V kostole k ľuďom prehovoril policajt

MAŇA / Kňaza v kostole v obci Maňa vystriedal policajt v uniforme. Takýmto spôsobom sa prihováral veriacim šéf poriadkovej polície z Nových Zámkov. Veriacim hovoril o dopravných nehodách, reflexných prvkoch, ale aj o podvodoch na senioroch.

Veriacim sa prihovoril policajt v uniforme. Hovoril o tom, že práve v Mani vedie do kostola mimoriadne frekventovaná cesta, čo je nebezpečné. Vysvetľoval, že hlavne v tomto zimnom období si ich vodiči bez reflexných prvkov nemusia všimnúť. "Policajný zbor chce apelovať, aby ste na sväté omše nosili reflexné prvky," káže policajt. 

Obozretnosť 

Ľudia sa dozvedeli aj koľko dopravných nehôd bolo v kraji, a aj o tom, že mnohé z nich spôsobili práve chodci aj vlastnou nezodpovednosťou. Reflexná páska pritom dokáže zachrániť život, aj napriek tomu ich mnoho ľudí nenosí.

Po odchode z kostola policajti rozdali stovku reflexných prvkov, vačšina ľudí ich aj mala na sebe. "Apelujeme, že páska nepomôže v taške kabelke," vraví policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Podvodníci 

Veriaci sa dozvedeli aj o podvodoch na senioroch. Dostali aj rady, ako sa im vyvarovať. Podvodníkom sa totiž v poslednom období v Nitrianskom kraji darí, viacerí dôchodci prišli o úspory. Naleteli na vymyslené príbehy, napríklad o dopravných nehodách ich príbuzných.

Slovenskí kňazi naozaj vedia prekvapiť. Ďalší z nich sa mení na speváka: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy