Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladík, ktorý svoju mamu napadol mačetou sa postaví pred súd, hrozí mu až doživotie
Zdielať na

Mladík, ktorý svoju mamu napadol mačetou sa postaví pred súd, hrozí mu až doživotie

KOŠICE / Vlani v lete došlo v Košiciach k brutálnemu činu. V byte na vlastnú mamu zaútočil 20-ročný Dušan. Bezbrannú ženu napadol mačetou. Štyridsaťpäťročná Anna utrpela mnohé zranenia, ktoré majú trvalé následky. Dušana polícia zadržala niekoľko hodín po čine. Už čoskoro sa bude zodpovedať pred súdom.

Šesť mesiacov po skutku prokuratúra ukončila vyšetrovanie prípadu. Informáciu priniesol denník Korzár. Mladíka obžalovali z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Už onedlho sa postaví pred sudcu. 

"Prokurátor Krajskej prokuratúry v Košiciach podal na obvineného Dušana Ch. obžalobu pre skutok právne kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu," uviedol Branislav Bujňák z Krajskej prokuratúry v Košiciach. Termín prvého hlavného pojednávania stanovili už o mesiac. Dušanovi za surový útok na vlastnú matku hrozí trest na 20 až 25 rokov, do úvahy pripadá i doživotný trest.

K činu sa priznal, tvrdí ale, že si svoje konanie nevie vysvetliť. V osudný deň od rána požíval alkohol a bol agresívny. Na mamu zaútočil mačetou s dĺžkou čepele 40 centimetrov. Zasadil jej osem úderov a spôsobil jej osem sečných rán. Niekoľko z nich smerovalo priamo na hlavu. Anna útok prežila len vďaka rýchlej reakcii suseda, ktorý jej do príchodu záchranárov poskytol prvú pomoc. Dušan po čine ušiel. Policajti ihneď rozbehli pátraciu akciu. Mladíka zadržali 5 hodín po skutku, v rukách mal zakrvavenú mačetu.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy