Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Súd rozhodol o väzobnom stíhaní. Motív vraždy je zarážajúci
Zdielať na

Súd rozhodol o väzobnom stíhaní. Motív vraždy je zarážajúci

ŽILINA / V nedeľu večer našli záchranári v byte na žilinskom sídlisku Hájik telá 47-ročnej Andrei a jej 15-ročného syna Lukáša. Obaja boli dobodaní. Záchranárov zavolal otec a manžel obetí. Urobil tak až niekoľko hodín potom ako ich sám zavraždil. Miroslava polícia deň po čine obvinila z vraždy manželky a syna. Motív jeho konania je pritom zarážajúci.

Budova súdu je pre verejnosť otvorená do tretej popoludní, keďže obvineného priviezli až po pol štvrtej, novinári sa do vnútra nedostali. Miroslav zrejme potom čo zniesol zo sveta svojich najbližších, obrátil nôž aj proti sebe, on ale prežil. Ako prvého mal dobodať svojho 15-ročného syna Lukáša. "V prípade usmrteného maloletého sa jednalo o 5 bodných rán," uviedol prokurátor. Následne mal nôž vytiahnuť aj na manželku Andreu. "V prípade usmrtenej ženy, ide o 7 bodných rán," povedal prokurátor. 

K vražde ale došlo ešte v sobotu v noci. "On sám volal na číslo 112 v nedeľu, približne okolo pol šiestej," informoval prokurátor. Rodina sa do podnájmu na sídlisko presťahovala len pred mesiacom, mali byť v zlej ekonomicko-sociálnej situácii, z ktorej nedokázali nájsť východisko. 48-ročný Miroslav prezradil aj motív svojho konania. "V kategórii psychológie sa tomu zrejme hovorí bilančná samovražda, pokiaľ ide ide o konanie k nemu samému alebo sa potom používa aj termín rozšírená samovražda, kedy chce človek stiahnuť aj tých blízkych a vyriešiť situáciu takýmto extrémnym spôsobom," dodal prokurátor. 

Sudca o väzbe rozhodol krátko pred šiestou hodinou večer. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina vyhovel návrhu prokurátora a rozhodol o vzatí obvineného do väzby. Dôvodom väzby je obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti," dodala Lenka Belavá, hovorkyňa KS Žilina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy