Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri razii v Lučenci zadržali drogy aj zbrane. Padli už prve obvinenia
Zdielať na

Pri razii v Lučenci zadržali drogy aj zbrane. Padli už prve obvinenia

LUČENEC / Pri štvrtkovom zásahu v Lučenci policajti tam našli drogy aj zbrane. Voči štyrom osobám už vzniesli aj obvinenie.

Všetko nasvedčuje tomu, že akcia PILOT bola rozsiahla a dlho pripravovaná. Hovorkyňa prezídia už včera uviedla, že v súvislosti s týmto prípadom zadržali 8 ľudí. Byty, garáže, či iné priestory prehľadávali niekoľko hodín.

​Akcia sa začala zásahom na sídlisku Rúbanisko, kde zastavili osobné auto. Súčasne zasahovali aj v budove bývalej SAD. Ešte večer o ôsmej prehľadávali bočné priestory budovy, či jednu z garáží na Malinovského ulici. Tam zaistili toľko vecí, že pre ne musela prísť dodávka. Mohlo by ísť o veci pochádzajúce z trestnej činnosti, to ale hovorkyňa zatiaľ nepotvrdila.

"Policajti zaistili aj 150 gramov pervintínu a zbrane, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. Nie je teda vylúčené, že vyšetrovateľ začne trestné stíhanie aj pre iné trestné činy.

"Vyšetrovanie samozrejme pokračuje ďalej, v tejto chvíli nemôžeme poskytnúť viac informácií, aby nedošlo k zmareniu, alebo prípadnému sťaženiu vyšetrovania," dodala Baloghová. 

V policajnej cele zostávajú štyria muži. Voči týmto už vzniesli aj obvinenie. "Vyšetrovateľ národnej protidrogovej jednotky NAKA už obvinil 4 osoby z drogovej trestnej činnosti," poznamenala Baloghová. 

Vyšetrovateľ podal aj podnet na podanie návrhu na väzbu. O tom, či budú stíhaní väzobne, alebo na slobode rozhodne sudca pravdepodobne cez víkend.

Pozrite si reportáž o razii: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy