Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Diaľnicu D1 medzi Sencom a Bratislavou po nehode zablokoval bazén
Zdielať na

Diaľnicu D1 medzi Sencom a Bratislavou po nehode zablokoval bazén

BRATISLAVA / Ľuďom, ktorí pred začiatkom víkendu čakali v kolóne pri výjazde z Bratislavy, sa naskytol nezvyčajný pohľad. Dopravu v smere do hlavného mesta paralyzoval bazén. Príčinou netradičnej nehody mohol byť silný vietor.

Na 18. kilometri diaľnice v smere od Senca do Bratislavy pristál okolo poludnia bazén. Auto, ktoré prevážalo náklad veľkých rozmerov, zišlo podľa polície z doposiaľ nezistených príčin mimo cestu. Príves, na ktorom bol bazén upevnený, sa následne prevrátil. "Policajti krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave vyšetrujú okolnosti dnešnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo krátko po štvrť na dvanásť na diaľnici v smere do Bratislavy," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Pri kurióznej nehode, ktorá sa stala na úseku so zníženou rýchlosťou, sa nikto nezranil. Jej príčinou mohol byť mimoriadne silný vietor. "V súvislosti s dokumentovaním ako aj odstraňovaním následkov nehody bola obmedzená premávka v uvedenom úseku," dodal Szeiff.

Prechádzať úsekom v okolí niekdajšieho odpočívadla Triblavina mohli vodiči iba v pravom jazdnom pruhu, čo veľmi skomplikovalo dopravu. Na mieste od Senca sa takmer okamžite vytvorili niekoľkokilometrové kolóny. A keďže sa v Bratislave začínala v tom čase pravidelná špička pred začiatkom víkendu, diaľnica bola prakticky neprejazdná v oboch smeroch.

Vietor koncom roku 2016 spôsobil prevrátenie návesu s bazénom taktiež na Prístavnom moste v Bratislave. K podobnej nehode došlo na rovnakom mieste aj v roku 2008.

V roku 2015 sa podobná nehoda stala pri Komárne, mala však ešte dohru. Keď sa pracovníci firmy, ktorá bazén prevážala, vrátili po tovar nasledujúci deň s novým prívesom, zistili, že im ho niekto ukradol.

Podobná nehoda sa stala v roku 2016 v Bratislave, na prístavnom moste. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy