Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Predbiehanie cez plnú čiaru skončilo nešťastím. Náraz bol taký silný, že vozidlo odhodilo mimo cesty
Zdielať na

Predbiehanie cez plnú čiaru skončilo nešťastím. Náraz bol taký silný, že vozidlo odhodilo mimo cesty

TRENČÍN / Medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou sa v pondelok ráno stala ďalšia vážna dopravná nehoda. Cesta je pritom už dlhé roky známa pre svoj zlý technický stav. Katastrofálne úseky s množstvom výmoľov striedajú tie lepšie a práve na nich zvyknú vodiči šliapnuť na plyn.

Maximálne riskantné predbiehanie cez plnú čiaru a za zníženej viditeľnosti skončilo nešťastím. Nehoda sa stala ráno medzi Mníchovou Lehotou a Trenčianskymi Miticami. Naponáhľo mal vodič striebornej Mazdy, ktorý obiehal kamión. Na jeho jazdu doplatila oprotiidúca šoférka. "Predbiehal cez plnú čiaru, prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s vozidlom," uviedol Milan Holéci, znalec z odboru cestná doprava. "Začal obiehať a akurát vedľa mňa sa zrazili. Ja už som bol nalepený na krajnici, ale on nič, už sa nebolo kde vyhnúť," opísal nehodu svedok.

​Čelný náraz bol taký silný, že jedno z vozidiel odhodilo mimo cesty. Obaja vodiči zostali v zdemolovaných vrakoch zakliesnení. "On s nami aspoň komunikoval, ale tá pani s nami nekomunikovala a nešli otvoriť ani jedny dvere a ani druhé," povedal svedok. "Použili sme hydraulické vyslobodzovacie náradie a osoby boli vyprostené z vozidiel a odovzdané záchrannej službe," informoval Miroslav Benko, HaZZ Trenčín, veliteľ zásahu. "Pri nehode sa zranili dve osoby, ktoré utrpeli stredne ťažké až ťažké poranenia. Po ošetrení záchranármi boli obe prevezené do nemocnice," dodala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Podľa zistení TV JOJ museli oboch ihneď operovať. Žena (50) má byť stále v ohrození života. Práve do trenčianskej nemocnice mala pritom ráno namierené. Pracuje ako zdravotná sestra. "Bola v tom úplne nevinne a je na tom vraj horšie ako ten druhý vodiť," povedal svedok nehody. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Nad riskantnou jazdou 44-ročného muža z Trenčína krútia hlavami viacerí vodiči. "Aj ostatní hovorili, že tam dole bola riadna hmla a volo vidieť len na 20 metrov a že už tam letel stovkou a obiehal ich v hmle," dodal svedok. "Tie značky, tie rýchlosti a cestné značenie ako také nie je na to, aby si z toho vodiči robili dobrý deň," doplnil aj Milan Holéci, znalec z odboru cestná doprava. 

Hlavný ťah pri Trenčianskych Miticiach sprejazdnili až po vyše dvoch hodinách od uzavretia cesty.

Hrozivá nehoda na Prístavnom moste. Nákladnému autu pravdepodobne silný vietor prevrátil príves:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy