Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Hnúšti zhorel 63-ročný muž. Pred plameňmi nemohol utiecť, nevedel chodiť
Zdielať na

V Hnúšti zhorel 63-ročný muž. Pred plameňmi nemohol utiecť, nevedel chodiť

HNÚŠŤA / V plameňoch zomrel ďalší človek. V rimavskosobotskom okrese ide už o tretí podobný prípad od decembra minulého roka. V horiacom dome prišiel teraz o život 63-ročný Eduard z Hnúšte. Starší muž nedokázal pred plameňmi utiecť. Nevedel totiž chodiť.

V jednej izbe spala žena s malými deťmi, v druhej jej ťažko chorý otec. A práve z tejto izby započula žena praskot. Keď otvorila dvere, z malej miestnosti vyšľahli plamene. Zúfalá žena si uvedomovala, že vo vnútri leží jej nevládny otec, vytiahnuť ho už ale nevedela.

"Nedalo sa, veľký plameň bol," opisuje obyvateľ Hnúšte. "Uložila som si deti a suseda beží, že horí. No ja som rýchlo pozbierala deti a pozerám vonka, a naozaj, taký plameň horel, že no," opisuje suseda Erika.

Ak aj 63-ročný Eduard zistil, že v izbe začalo horieť, nedokázal pred nebezpečným ohňom utiecť. Miestni obyvatelia potvrdili, že sa už sám nevedel pohybovať. "Po príchode bolo zistené, že vo vnútri sa nachádza jedna osoba, keď sme sa k nej dostali, tak už nejavila známky života," informuje veliteľ zásahu Jaroslav Piater. 

Požiar sa vďaka hasičom nerozšíril do vedľajších miestností. Nepoškodené zostali aj ďalšie susediace byty. Hasiči sa zaoberajú aj tým, prečo tu začalo horieť. Muž bol nefajčiar, no medzi susedmi sa povrávalo, že Eduard si pravdepodobne svietil sviečkou.

Polícia už v tomto prípade začala TS pre prečin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy