Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
NAKA rieši kuriózny prípad korupcie. Pár stoviek eur malo vykúpiť syna z nehody
Zdielať na

NAKA rieši kuriózny prípad korupcie. Pár stoviek eur malo vykúpiť syna z nehody

BANSKÁ ŠTIAVNICA / NAKA rieši kuriózny prípad korupcie a zneužite právomoci. Zapletení sú v ňom žena, advokát a policajt. Pár stoviek eur mala byť suma, za ktorú chcela vykúpiť čin syna jeho matka potom, ako zrazil chodkyňu v okrese Banská Štiavnica.

Za 500 eur mala chodkyňa policajtom klamať, že si zranenia spôsobila sama. Úplatok odmietla a všetko mala pri výsluchu povedať policajtovi. Ten sa ale v zápisnici o korupcii nezmienil.

​Video zo zadržania podozrivých uverejnila polícia na svojom facebooku. Podľa informácií televízie JOJ sa mal úplatok previesť na bankové konto advokátovej asistentky. A to z účtu manžela matky chlapca, ktorý ženu zrazil. "Vyšetrovateľ národnej protikorupčnej jednotky obvinil z korupcie advokáta a matku klienta, ktorého zastupoval. Obvinil aj policajta zo zneužitia právomoci verejného činiteľa," informoval Michal Slivka, hovorca prezídia PZ SR. 

Dvaja z troch zadržaných pobudli v cele policajného zaistenia. "V súčasnosti sú všetci stíhaní na slobode. Vodič bol medzičasom obvinený z ublíženia na zdraví a za tento skutok je už odsúdený. V prípade dokázania viny hrozí advokátovi a matke vodiča trest odňatia slobody až na tri roky, policajtovi na štyri až 10 rokov," dodal Michal Slivka.

Policajti zasahovali pre daňové zločiny. Prehľadávali byty, kancelárske priestory a autá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy