Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Senci muž znásilňoval ženu. Na pomoc pribehol okoloidúci
Zdielať na

V Senci muž znásilňoval ženu. Na pomoc pribehol okoloidúci

SENEC / Ohavný čin otriasol v strede týždňa obyvateľov Senca. Tridsaťjedenročný Bánovčan v parčíku len pár desiatok metrov od policajnej stanice znásilnil ženu. O chvíľu na to ho polícia zadržala. Teraz čelí obvineniu zo sexuálneho násilia.

Bola streda pol 10 večer, keď ľudia, ktorí bývajú v Senci na Hollého ulici započuli čudné zvuky a následne zúfalý ženský hlas kričať o pomoc.

"Počula som za oknom vzdychanie, mužské, ale nedávala som tomu nejaký význam. Následne na to som počula ženský výkrik, že ju niekto znásilňuje, tak hneď v sekunde som volala políciu," hovorí svedkyňa Zuzana.

Podľa informácií TV JOJ mal muž, ktorý v parku pri panelákoch ženu znásilniť, zneužitej žene adresovať slová, že ak cekne, tak ju zabije. Žena ale neposlúchla a keď zbadala kráčať okoloidúceho človeka zakričala a ten pribehol na pomoc.

"On jej povedal, aby bola ticho, lebo že ju zabije keď bude kričať, a tak bola ticho. Ale následne asi uvidela nejaký pohyb okolo kríkov, a tak zakričala a vtedy sa jej to vyplatilo, lebo potom zasiahol okoloidúci človek," opisuje Zuzana. 

Policajti 31-ročného muža po niekoľkých minútach vypátrali a neďaleko Seneckej policajnej stanice zadržali. Vyšetrovateľ ho už medzičasom obvinil.

"Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie následne vyšetrovateľ vzniesol obvinenie zo zločinu sexuálneho násilia 31-ročnému Alojzovi M. z Bánoviec nad Bebravou a zároveň predložil spis prokurátorovi za účelom spracovania návrhu na väzobné stíhanie obvineného," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková. 

V Prípade preukázania viny hrozí Alojzovi trest odňatia slobody na 5-10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy