Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zásah kukláčov v Šenkviciach: Na Draga známeho z kauzy bytovej mafie vydali zatykač
Zdielať na

Zásah kukláčov v Šenkviciach: Na Draga známeho z kauzy bytovej mafie vydali zatykač

ŠENKVICE / Muž, ktorý mal kedysi pracovať v podsvetí pre špeciálne policajné zložky, má opäť problém. Na Jozefa Draga alias agenta Kovačoviča vydal súd zatýkací rozkaz. Policajti ešte pred niekoľkými minútami prehľadávali jeho dom.

Rozsiahla razia, pri ktorej nechýbali ani kukláči a policajní psovodi, súvisela podľa našich informácií s Jozefom Dragom. Údajný niekdajší legalizant polície čelí obžalobe z podvodu a legalizácie príjmov z trestnej činnosti v mediálne známej kauze bytovej mafie, ktorú sa už celé roky nedarí uzavrieť Okresnému súdu Bratislava 1. Viacnásobne súdne trestaný muž, ktorý napísal viacero kníh z prostredia zločinu, tiež figuroval ako korunný svedok v kauzách pozemkovej mafie na Špecializovanom trestnom súde. Na krku má aj obžalobu pre podvod, o ktorom rozhoduje súd v Dunajskej Strede. Dôvod aktuálneho policajného zásahu ozrejmila policajná hovorkyňa. "Vo vami uvedenom prípade policajti vykonávali úkony za účelom zatknutia osoby na základe príkazu sudcu," vyjadrila sa policajná hovorkyňa  Veronika Slamková.

Svedok pre televíziu JOJ opísal, že na mieste bolo množstvo kukláčov, policajtov aj civilov. Jedna z ulíc bola úplne uzavretá. "Keď som išiel pre dcéru do školy, kontrolovali mi auto, či niekoho neprevážam," uviedol pre TV JOJ svedok. Podľa doterajších zistení sa polícii nepodarilo zrealizovať zatýkací rozkaz. 

Drag alias Jozef Patócz v minulosti pred súdom vyhlásil, že bývalý šéf protikorupčnej jednotky a neskorší policajný prezident Tibor Gašpar vzal úplatok vo výške 300-tisíc korún. Ten na neho podal trestné oznámenie pre ohováranie. Dragov advokát Peter Agalarev nám do telefónu povedal, že nemá súhlas klienta, aby sa k najnovšiemu prípadu vyjadroval pre médiá.

Pozrite si reportáž o kauze súvisiacej s Dragom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy