Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šesťmesačné batoľa malo v tele viac ako jedno promile, alkoholu podľahlo
Zdielať na

Šesťmesačné batoľa malo v tele viac ako jedno promile, alkoholu podľahlo

STROPKOV / Viac ako jedno promile alkoholu malo v tele iba šesťmesačné bábätko. Keď k nemu privolali záchranárov, bolo už neskoro. Alkohol spôsobil malému batoľaťu smrť. Podľa polície mu ho mal dať vypiť jeho príbuzný.

Alkohol v tele iba šesťmesačného chlapčeka potvrdili výsledky pitvy. Podľa policajných informácií mal v tele viac ako jedno promile. Keď k nemu jeho príbuzní privolali záchranárov, bolo už neskoro. Dieťa zomrelo pri prevoze do nemocnice. "Tam prišli k nemocnici, ja som bola dole, prišla rýchla a už bábätko nežilo," povedala suseda. "Podľa výsledkov z pitvy bola v krvi dieťaťa zistená prítomnosť alkoholu v hodnote 1,24 promile," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Záchranárov volali podľa príbuzných až ráno. To už malo byť niekoľko hodín po požití alkoholu. Dieťa bolo v tom čase už vo veľmi vážnom stave. "Keď zistili alkohol, prečo hneď nezavolala záchranku," pýta sa suseda. 

Dieťaťu mal dať alkohol vypiť jeho príbuzný. Toho už polícia obvinila z trestného činu. "Svidnícky vyšetrovateľ obvinil muža zo Stropkova z prečinu usmrtenia," dodal Džobanik. Príbuzná obvineného Jak môžu rozprávať, že to spravil, keď to nespravil. "Ja tomu neverím, že Jožko toto spravil, ja za neho ručím, že to nie je pravda," uviedla suseda. "Obvinený muž je stíhaný na slobode," uviedol Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy